ΓΔ: 2687.84 -0.26% Τζίρος: 84.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:31:40
Ουκρανικά άρματα μάχης

Η κατάσταση στο Χάρκοβο είναι δύσκολη αλλά αντέχουμε, δήλωσε Ουκρανός στρατηγός

Η Ρωσία εξαπέλυσε άλλη μια επίθεση από το έδαφός της στην περιοχή της βορειοανατολικής Ουκρανίας, απειλώντας να ανοίξει ένα νέο μέτωπο στον 27μηνο πόλεμο.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση λόγω των μαχών στην περιοχή του Χάρκοβο, αλλά τα πάνε καλά και μπορούν να κρατήσουν το μέτωπο. Αυτό δήλωσε σήμερα ο αρχηγός τους, στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι, τον οποίο επικαλείται το Reuters.

«Οι προσπάθειες των Ρώσων εισβολέων να διασπάσουν τις άμυνές μας έχουν ματαιωθεί», έγραψε στην εφαρμογή Telegram. «Η κατάσταση είναι περίπλοκη, αλλά οι δυνάμεις της Ουκρανίας κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσουν αμυντικές γραμμές και θέσεις και βλάπτουν τον εχθρό», πρόσθεσε.

Η Ρωσία εξαπέλυσε άλλη μια επίθεση από το έδαφός της στην περιοχή της βορειοανατολικής Ουκρανίας, απειλώντας να ανοίξει ένα νέο μέτωπο στον 27μηνο πόλεμο. Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι κατέλαβε πέντε χωριά, ενώ το Κίεβο ανακοίνωσε ότι αποκρούει επιθέσεις και μάχεται για τον έλεγχο αυτών των χωριών

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσική σημαία κυβερνητικό κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Όσα πρέπει να ξέρετε για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές

Η Ρωσία διεξάγει βουλευτικές εκλογές 18-20 Σεπτεμβρίου, τις πρώτες μετά τον πόλεμο με Ουκρανία. Το κυβερνών κόμμα του Πούτιν αναμένεται να διατηρήσει την ισχύ του στη Δούμα, με τον πολιτικό έλεγχο να παραμένει έντονος.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία θέλει σαφείς δεσμεύσεις από εταίρους για επιθέσεις

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία θα σταματήσει τις επιθέσεις στη Ρωσία αν οι σύμμαχοί της διασφαλίσουν ότι η Μόσχα θα πάψει να πλήττει ουκρανικές υποδομές, αλλά τόνισε ότι δεν εμπιστεύεται τη ρωσική δέσμευση για συμφωνία.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ουκρανία και η Ρωσία συμφώνησαν να μην στοχεύουν ενέργεια

Ο Τραμπ δήλωσε ότι Ουκρανία και Ρωσία συμφώνησαν να μην στοχεύουν η μία τους ενεργειακούς στόχους της άλλης, επισημαίνοντας πως η αύξηση τιμών στο ντίζελ οφείλεται στον πόλεμο στην Ουκρανία και όχι στο Ιράν.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Φόβοι για ρωσική επιθετικότητα μετά από επίθεση σε τρένο στη Φινλανδία

Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν για αυξημένη απειλή από τη Ρωσία μετά την επίθεση σε ουκρανική αμαξοστοιχία. Ο Φινλανδός πρωθυπουργός τόνισε ότι η Μόσχα γίνεται ολοένα πιο επιθετική και αποτελεί σταθερή απειλή για την Ευρώπη.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Κλιμάκωση Πούτιν το πλήγμα σε τρένο, στήριξη Κίεβου από Δύση

Το χτύπημα σε ουκρανικό τρένο δείχνει την απόγνωση του Πούτιν, σύμφωνα με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Ρούτε. Ο Γερμανός ΥΠΑΜ Πιστόριους έκανε λόγο για σκόπιμη κλιμάκωση με drone κοντά στα σύνορα με την Πολωνία για εκφοβισμό της Ευρώπης.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Δικαιολογημένα τα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία κοντά στην Πολωνία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δικαιολογεί τα χθεσινά πλήγματα στην Ουκρανία, λέγοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτελούν αποστολές σε όλη τη χώρα. Drone έπληξε μηχανή τρένου κοντά στα πολωνικά σύνορα, χωρίς θύματα.