ΓΔ: 2231.49 0.68% Τζίρος: 260.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:48:01
Ukrain-Kiev-Dark
Φωτο: Shutterstock

Η Ουκρανία ετοιμάζεται για διακοπές ρεύματος έπειτα από ρωσική επίθεση

Η εθνική εταιρεία ηλεκτρισμού Ukrenergo προειδοποίησε από την πλευρά της πως «από τις 18:00 έως τις 23:00, διακοπές ρεύματος είναι πιθανές σε όλη την Ουκρανία».

Η Ουκρανία προειδοποίησε σήμερα για πιθανές διακοπές ρεύματος στο τέλος της ημέρας, με την εθνική εταιρεία ηλεκτρισμού να προβλέπει μια «ιδιαίτερα δύσκολη» κατάσταση, έπειτα από μια νέα «μαζική» ρωσική επίθεση με στόχο το ουκρανικό ενεργειακό δίκτυο.

«Ο εχθρός δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά του να στερήσει από τους Ουκρανούς το φως. Νέα μαζική επίθεση εναντίον της βιομηχανίας μας ενέργειας!», έγραψε στο Telegram ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας Γκερμάν Γκαλουστσένκο.

Οι επιθέσεις αυτές είχαν στόχο εγκαταστάσεις παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στις επαρχίες Πολτάβα (ανατολικά), Κιροβοχράντ (κέντρο), Ζαπορίζια (νότια), Λβιβ, Ιβάνο- Φρανκίβσκ και Βινίτσια (δυτικά), διευκρίνισε ο ίδιος.

Στη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, υπάρχει επίσης «μερική διακοπή ρεύματος» εξαιτίας «των εχθρικών πληγμάτων», επεσήμανε ο κυβερνήτης της Ολεξάντρ Προκούντιν.

Η εθνική εταιρεία ηλεκτρισμού Ukrenergo προειδοποίησε από την πλευρά της πως «από τις 18:00 έως τις 23:00, διακοπές ρεύματος είναι πιθανές σε όλη την Ουκρανία». Ζήτησε από τους πελάτες της να «χρησιμοποιούν τον ηλεκτρισμό με φειδώ» προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση που αναμένεται να είναι «ιδιαίτερα δύσκολη».

«Οι Ρώσοι επέφεραν ένα νέο μαζικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς», ανέφερε η εταιρία, προσθέτοντας πως ήταν η πέμπτη «μαζική» επίθεση στο ενεργειακό δίκτυο από τις 22 Μαρτίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιρίλ Ντμίτριεφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Εποικοδομητικές συνομιλίες Ντμίτριεφ με ΗΠΑ για Ουκρανία στο Νταβός

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, απεσταλμένος του Πούτιν, δήλωσε ότι είχε εποικοδομητικές συνομιλίες με Αμερικανούς στο Νταβός για την ειρήνη στην Ουκρανία, τονίζοντας πως αυξάνεται η στήριξη στη ρωσική θέση. Η συνάντηση κράτησε δύο ώρες.
Ντόναλντ Τραμπ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόσκληση Τραμπ για «Συμβούλιο ειρήνης» σε Ουκρανία, Τουρκία, Αρμενία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία έλαβε πρόσκληση για το «Συμβούλιο ειρήνης» που πρότεινε ο Τραμπ, αλλά δυσκολεύεται να φανταστεί συνύπαρξη με τη Ρωσία. Πρόσκληση και σε Ερντογάν, Πασινιάν.
Σεργκέι Λαβρόφ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Δηλώσεις Λαβρόφ-Κρεμλίνου για Μολδαβία και Ουκρανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η Ρωσία δεν έχει λάβει ακόμη έγγραφα από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη για την Ουκρανία και ζήτησε την απελευθέρωση Ρώσων ναυτικών που συνελήφθησαν από τις ΗΠΑ σε δεξαμενόπλοιο συνδεόμενο με τη Βενεζουέλα.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό μαζικό πλήγμα σε Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα 335.000 στο Κίεβο

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικά νυχτερινά πλήγματα σε στρατιωτικούς και ενεργειακούς στόχους στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα πάνω από 335.000 κατοίκους του Κιέβου να μείνουν χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με τις αρχές.