ΓΔ: 2230.93 0.65% Τζίρος: 261.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:49:01
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης σε κυβερνητικό κτίριο, Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι ζητά παράταση της επιστράτευσης και κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Υπέβαλε στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας, το Verkhovna Rada, σχέδια νόμων για την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την περίοδο γενικής κινητοποίησης.

Οπρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέβαλε στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας, το Verkhovna Rada, σχέδια νόμων για την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την περίοδο γενικής κινητοποίησης.

Στο Verkhovna Rada περιλαμβάνονται νομοσχέδια «Σχετικά με την παράταση της περιόδου κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Ουκρανία» και «Σχετικά με την παράταση της περιόδου γενικής κινητοποίησης», αναφέρει το Ukrainform. Το σχέδιο νόμου αναφέρει ότι πρόκειται για παράταση της γενικής επιστράτευσης και της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Ουκρανία για 90 ημέρες, από τις 14 Μαΐου, όταν λήγει η προηγούμενη παράταση από τις 14 Φεβρουαρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ από Νταβός: Η κρίση στην Ουκρανία αφορά ΝΑΤΟ και Ευρώπη, όχι τις ΗΠΑ

Ο Ντ. Τραμπ, μιλώντας στο Νταβός, είπε ότι το βάρος για την Ουκρανία πρέπει να το σηκώσουν ΝΑΤΟ και Ευρώπη, όχι οι ΗΠΑ. Έθεσε θέμα κόστους και οφέλους για την Ουάσινγκτον και προανήγγειλε συνάντηση με τον Β. Ζελένσκι.
Κατεστραμμένη πόλη Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς ρεύμα το 60% του Κιέβου λόγω ρωσικών επιθέσεων σε ενεργειακές υποδομές

Πάνω από το μισό Κίεβο έμεινε χωρίς ηλεκτρικό μία μέρα μετά τις ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές, με -12°C και 4.000 κτίρια χωρίς θέρμανση. Προβλήματα σε Χάρκοβο και Οδησσό, εκτός και τμήμα του δικτύου Kyivstar.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Μαρκ Ρούτε: Διπλωματία στη Γροιλανδία, προτεραιότητα στην Ουκρανία

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε στο Νταβός ότι απαιτείται «μελετημένη διπλωματία» απέναντι στις απειλές Τραμπ για τη Γροιλανδία, τονίζοντας πως προτεραιότητα πρέπει να παραμείνει η Ουκρανία και η ασφάλεια Δύσης.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Καθυστερεί πακέτο 800 δισ. για Ουκρανία λόγω τριβών με Τραμπ

Η αντίθεση των Ευρωπαίων στα σχέδια Τραμπ για τη Γροιλανδία και το «Συμβούλιο Ειρήνης» μπλοκάρει το πακέτο στήριξης της Ουκρανίας, σύμφωνα με τους Financial Times. Καθυστερεί η ανακοίνωση 800 δισ. δολαρίων στη σύνοδο του Νταβός.