ΓΔ: 2701.38 0.37% Τζίρος: 263.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
Αστυνομία και διασώστες στη Χανάου μετά από τρομοκρατική επίθεση το 2020.

Ακροδεξιός στη Γερμανία σκότωσε 9 άτομα σε μπαρ με ναργιλέδες

Τρόμος σε πόλη κοντά στη Φρανκφούρτη όταν Γερμανός που έχει εκφράσει ακροδεξιές ιδέες άνοιξε πυρ σε δυο μπαρ με ναργιλέδες με αποτέλεσμα να υπάρξουν 9 νεκροί, ενώ ο δράστης βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του.

Σειρά δολοφονικών επιθέσεων στην πόλη Χανάου κοντά στην Φρανκφούρτη όπου Γερμανός άνοιξε πυρ εναντίον θαμώνων αραβικής καταγωγής σε μπαρ με ναργιλέδες. Ο ύποπτος βρέθηκε αργότερα νεκρός μέσα στο σπίτι του, πλάι στο πτώμα άλλου ενός ανθρώπου, που δεν έχει αναγνωριστεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το κίνητρο των επιθέσεων αυτών δεν είναι ακόμα επισήμως γνωστό, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ωστόσο, όπως ανέφερε σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild στην ηλεκτρονική της έκδοση, ο φερόμενος ως δράστης εξέφρασε ακροδεξιές απόψεις σε επιστολή του που βρέθηκε στο σπίτι του.

«Ο φερόμενος ως δράστης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Χανάου» από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ «επιπλέον βρέθηκε άλλο ένα πτώμα», ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία του κρατιδίου της Έσσης, όπου βρίσκεται η Χανάου. 

Η μεγάλη δύναμη της αστυνομίας που αναπτύχθηκε εσπευσμένα στην πόλη εντόπισε επίσης ένα αυτοκίνητο με πυρομαχικά και γεμιστήρες στο εσωτερικό του, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο. Ο ύποπτος, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, ήταν Γερμανός και είχε άδεια κυνηγιού.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στο πρώτο μπαρ και πέντε μπροστά στο δεύτερο, το Arena Bar. Ένας από τους πιο σοβαρά τραυματισμένους ανθρώπους υπέκυψε σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των θυμάτων των δύο επιθέσεων να αυξηθεί σε εννέα, δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών.

Το χρονικό των επιθέσεων

Η πρώτη επίθεση είχε στόχο θαμώνες έξω απο μπαρ με ναργιλέδες, το Midnight, στην καρδιά της πόλης με τους αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για περίπου δέκα πυροβολισμούς. Ο φερόμενος ως δράστης έφυγε με αυτοκίνητο από το σημείο προς την κατεύθυνση της Πλατείας Κουρτ Σουμάχερ, στη συνοικία Κέσελστατ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ακολούθησε δεύτερη επίθεση, όπου ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων στον χώρο που κάπνιζαν, σκοτώνοντας πέντε, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, που πρόσθεσε πως τα θύματα ήταν κουρδικής καταγωγής. Δύο υπάλληλοι του μπαρ είναι ανάμεσα στα θύματα. «Είναι σοκ για τους πάντες», ανέφερε ο γιος του ιδιοκτήτη του δεύτερου μπαρ που δέχτηκε επίθεση..

Για «αληθινό σενάριο φρίκης» μίλησε η συντηρητική βουλεύτρια της περιφέρειας Κάτια Λάικερτ, ενώ ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος της Χανάου Κλάους Καμίνσκι μίλησε για «φοβερή νύχτα, που θα μας στοιχειώνει για πάρα πολύ καιρό», ενώ προέτρεψε τους πάντες να αποφεύγουν τη «σεναριολογία» και τους κατοίκους να δείξουν «σύνεση».

Η απειλή της τρομοκρατίας της άκρας δεξιάς αυτή που ανησυχεί περισσότερο τις γερμανικές αρχές το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά τον φόνο του Βάλτερ Λούμπκε, τοπικού στελέχους του CDU της Άγγελας Μέρκελ, τον περασμένο Ιούνιο. Βασικός ύποπτος για τη δολοφονία αυτή είναι ένας νεοναζί που έχει συλληφθεί.

Την Παρασκευή, 12 μέλη μιας μικρής οργάνωσης της άκρας δεξιάς συνελήφθησαν στο πλαίσιο ευρείας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης. Τους βαρύνουν υποψίες ότι σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον τεμενών, όπως αυτές που έγιναν στο Κράιστσερτς, στη Νέα Ζηλανδία, τον Μάρτιο του 2019, στα οποία είχαν σκοτωθεί 51 άνθρωποι. Έχουν προφυλακιστεί.

Τον Οκτώβριο, εξτρεμιστής της δεξιάς και αρνητής του Ολοκαυτώματος αποπειράθηκε να διαπράξει επίθεση εναντίον συναγωγής στη Χάλε, σφαγή που αποφεύχθηκε παρά λίγο. Στη Δρέσδη, οκτώ νεοναζί δικάζονται εξάλλου τους τελευταίους σχεδόν πέντε μήνες διότι σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον ξένων καθώς και πολιτικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία δεν σχεδιάζει επίθεση κατά του ΝΑΤΟ

Ο Τραμπ τόνισε ξανά πως ο Πούτιν δεν σχεδιάζει επίθεση στο ΝΑΤΟ, σχολιάζοντας το περιστατικό με το drone στη Γερμανία. Παράλληλα, δήλωσε ότι δύο απεσταλμένοι του θα προτείνουν λύση για τον πόλεμο σε Ρωσία και Ουκρανία.
Κυβερνοέγκλημα προειδοποίηση υπολογιστή
ΔΙΕΘΝΗ

Χάκερ διέρρευσαν κλεμμένα δεδομένα του δήμου Βερολίνου στη Γερμανία

Χάκερ διέρρευσαν στο darknet 1,4 εκατ. αρχεία από τον δήμο Βερολίνου μετά τη μη καταβολή λύτρων, σύμφωνα με τον RBB. Οι δράστες δημοσιοποίησαν προσωπικά έγγραφα, σχολιάζοντας: «Καλή διασκέδαση, κυνηγοί δεδομένων».
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μερτς δεν θα παρευρεθεί στη σύνοδο με Μακρόν στη Γαλλία την επόμενη εβδομάδα

Μετά την αποχώρηση SpaceX και Blue Origin, νέο πλήγμα για τη διαστημική σύνοδο στο Παρίσι: ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δεν θα παραστεί λόγω πολιτικών υποχρεώσεων. Η Γερμανία θα εκπροσωπηθεί από δύο υπουργούς.
Γερμανικό κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Υπουργός Εσωτερικών μιλά για «κλιματικό εξτρεμισμό» μετά δολιοφθορά στο ρεύμα

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας εκτιμά ότι οι πρόσφατες δολιοφθορές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης συνδέονται με τον κλιματικό εξτρεμισμό, ενώ οι αρχές αναζητούν έναν άνδρα που ανέλαβε την ευθύνη με επιστολή και υπάρχουν φόβοι για νέες επιθέσεις.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα συμμετέχει στη σύσταση Κέντρων Επιστροφής σε τρίτες χώρες

Στην Κοπεγχάγη ολοκληρώθηκε η συνάντηση υπουργών της Ομάδας Πυρήνα, με τη συμμετοχή της Ελλάδας. Οι χώρες συμφώνησαν στον σχεδιασμό Κέντρων Επιστροφής σε τρίτες χώρες, με την Ελλάδα να έχει καταλυτικό ρόλο στη νέα αυτή στρατηγική.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Οι εκλογές στη Σαξονία-Άνχαλτ ανησυχούν το Κίεβο και ελπίζουν στη Μόσχα

Την Κυριακή, οι εκλογές στη Σαξονία-Άνχαλτ συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον σε Ρωσία και Ουκρανία, με τη Μόσχα να στηρίζει ανοιχτά την AfD. Το κόμμα παραμένει απομονωμένο, καθώς όλα τα υπόλοιπα κόμματα αρνούνται συμμαχία μαζί του.