ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία

DNI: Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι απίθανο να τελειώσει σύντομα

Η διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI) των ΗΠΑ, Αβρίλ Χέινς κατέθεσε στην επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας ότι η Ρωσία έχει εντείνει τα πλήγματα στις υποδομές της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βλέπει τα εγχώρια και διεθνή γεγονότα να εξελίσσονται προς όφελός του και πιθανότατα θα επιδιώξει να εφαρμόσει επιθετικές τακτικές στην Ουκρανία, όμως ο πόλεμος είναι απίθανο να τελειώσει σύντομα, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Η διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI) Αβρίλ Χέινς κατέθεσε στην επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας ότι η Ρωσία έχει εντείνει τα πλήγματα στις υποδομές της Ουκρανίας ώστε να παρεμποδίσει τη δυνατότητα του Κιέβου να μετακινεί οπλισμό και στρατιώτες, να επιβραδύνει την αμυντική παραγωγή και να το αναγκάσει να εξετάσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις.

«Οι ολοένα και πιο επιθετικές τακτικές του Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας, όπως τα πλήγματα στις υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας, έχουν ως στόχο να πείσουν την Ουκρανία ότι η συνέχιση του αγώνα της το μόνο που θα κάνει είναι να αυξήσει τις ζημίες στη χώρα και δεν θα ανοίξει κάποιο δρόμο προς τη νίκη. Αυτές οι επιθετικές τακτικές είναι πιθανό να συνεχιστούν και ο πόλεμος είναι απίθανο να τελειώσει σύντομα», τόνισε η Χέινς.

Η Χέινς και ο υποστράτηγος Τζέφρι Κρουζ, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών, παρουσιάζουν στην επιτροπή τις εκτιμήσεις της κοινότητας των υπηρεσιών πληροφοριών για τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο: Περιμένουμε νέες αμερικανικές προτάσεις για Ουκρανία

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι θεωρεί ειλικρινείς τις προσπάθειες των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μέχρι να πετύχει τους στόχους του, περιμένοντας νέες αμερικανικές προτάσεις.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Λαβρόφ-Ρούμπιο στο περιθώριο της συνόδου της ASEAN

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί αύριο στις Φιλιππίνες με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάρκο Ρούμπιο, για να συζητήσουν κυρίως τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, στο περιθώριο της συνόδου ASEAN.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να φτιάξει Πάτριοτ πυραύλους

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να κατασκευάσει πυραύλους Patriot, ενώ τόνισε πως τόσο Ρωσία όσο και Ουκρανία επιθυμούν τον τερματισμό του πολέμου. Το Patriot χαρακτηρίζεται ως αμυντικό όπλο.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν για Ουκρανία και διεθνή θέματα τηλεφωνικά

Οι πρόεδροι Πούτιν και Τραμπ συνομίλησαν τηλεφωνικά με αφορμή την 250ή επέτειο των ΗΠΑ, συζητώντας κυρίως για την Ουκρανία ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ, καθώς και για διεθνή ζητήματα όπως το Ιράν και η Μέση Ανατολή.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά γεράκια ζητούν κλιμάκωση και διακοπή συνομιλιών με ΗΠΑ

Σκληροπυρηνικοί Ρώσοι, εξαγριωμένοι από ουκρανικές επιθέσεις και απογοητευμένοι από τις ΗΠΑ, καλούν τον Πούτιν να κλιμακώσει τη σύγκρουση, ζητώντας ακόμα και χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στην Κριμαία και ρωσικές πόλεις.