ΓΔ: 2259.13 -0.64% Τζίρος: 411.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χρήση smartphone χεριών
Πηγή: Shutterstock

Η Γαλλία πρέπει να περιορίσει τη χρήση των smartphone από παιδιά

Θέλοντας να δώσει ώθηση στα ποσοστά δημοτικότητάς του, που ολοένα και φθίνουν, ο Μακρόν δεσμεύτηκε τον Ιανουάριο να ετοιμάσει αυστηρότερη νομοθεσία για να περιορίσει τον χρόνο των παιδιών μπροστά από τις οθόνες.

Η Γαλλία θα πρέπει να περιορίσει τη χρήση των smartphone και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τα παιδιά και τους εφήβους, ανακοίνωσε σήμερα μια επιτροπή ειδικών, την οποία προσέλαβε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, εν μέσω της ολοένα και αυξανόμενης ανησυχίας για τον αρνητικό αντίκτυπό τους στο μυαλό των νέων.

Στα παιδιά ηλικίας κάτω των 11 ετών θα πρέπει να απαγορεύεται να έχουν κινητό τηλέφωνο, την ώρα που η χρήση των smartphone με πρόσβαση στο διαδίκτυο θα πρέπει να απαγορεύεται για οποιονδήποτε κάτω των 13 ετών, επισημαίνεται στην έκθεση.

Οι εφαρμογές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να απαγορεύονται για οποιονδήποτε κάτω των 15 ετών, προσθέτουν οι ειδικοί στην έκθεσή τους, και οι ανήλικοι άνω των 15 ετών θα πρέπει να έχουν πρόσβαση μονάχα σε πλατφόρμες που θεωρούνται «ηθικές». Οι βουλευτές θα πρέπει να επιφορτιστούν με την απόφαση ποιες πλατφόρμες μπορούν να θεωρηθούν «ηθικές», επισημαίνεται.

Θέλοντας να δώσει ώθηση στα ποσοστά δημοτικότητάς του, που ολοένα και φθίνουν, ο Μακρόν δεσμεύτηκε τον Ιανουάριο να ετοιμάσει αυστηρότερη νομοθεσία για να περιορίσει τον χρόνο των παιδιών μπροστά από τις οθόνες και τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι προσπάθειές του αντανακλούν την ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία που επικρατεί διεθνώς μεταξύ γονέων, ψυχολόγων και όσων χαράσσουν πολιτική ότι οι νέες τεχνολογίες ενδέχεται να προκαλούν μεγαλύτερη βλάβη παρά οφέλη στο μυαλό των νέων.

Πέρυσι, ο ομοσπονδιακός αρχίατρος στις ΗΠΑ είπε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσαν να βλάψουν βαθιά την ψυχική υγεία των νέων ανθρώπων και κάλεσε τις τεχνολογικές εταιρείες να προστατεύσουν τα παιδιά, που βρίσκονται σε κρίσιμα στάδια της ανάπτυξης του εγκεφάλου.

Το πάνελ, επικεφαλής του οποίου είναι η νευρολόγος Σερβάν Μουτόν και ο καθηγητής ψυχιατρικής Αμίν Μπενιαμινά και στο οποίο συμμετέχουν επίσης ειδικοί στην εκπαίδευση, το δίκαιο και την τεχνολογία, παρέδωσε σήμερα τα ευρήματά του στον Μακρόν.

Προς το παρόν δεν έχει οριστεί χρονοδιάγραμμα για την κατάρτιση ενός νέου νομοσχεδίου και δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό ο πρόεδρος Μακρόν θα ακολουθήσει τις συστάσεις των ειδικών.

Η ομάδα των ειδικών επισημαίνει ότι οποιαδήποτε μελλοντική ενέργεια θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αυστηροποίηση των κανονισμών για τις τεχνολογικές εταιρείες.

«Αυτές ευθύνονται κατά κύριο λόγο», υπογράμμισε η Μουτόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η έκθεση καταδεικνύει επίσης ότι η υπερβολική χρήση μιας ηλεκτρικής συσκευής έχει αντίκτυπο στον ύπνο των παιδιών και αποτελεί παράγοντα που οδηγεί στην παιδική παχυσαρκία, την ώρα που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αυξήσουν τους κινδύνους του άγχους και της κατάθλιψης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Δύσκολη στο άμεσο μέλλον μια ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας - Ρωσίας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε επιφυλάξεις για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας σύντομα, δηλώνοντας ότι η Ρωσία δεν δείχνει διάθεση για ειρηνική λύση, παρά τις σχετικές πρωτοβουλίες.
Εμανουέλ Μακρόν και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν ζητά άρση κυρώσεων των ΗΠΑ κατά αξιωματούχων της ΕΕ

Ο Μακρόν, με επιστολή του προς τον Τραμπ, ζήτησε την άρση των αμερικανικών κυρώσεων σε Ευρωπαίους, όπως τον Τιερί Μπρετόν και τον δικαστή Νικολά Γκιγιού, θεωρώντας τες άδικες, σύμφωνα με τη La Tribune.
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η απόφαση του Δικαστηρίου των ΗΠΑ δείχνει την αξία των αντίβαρων

Ο Μακρόν τόνισε τη σημασία των θεσμικών αντίβαρων και του κράτους δικαίου στις δημοκρατίες, σχολιάζοντας την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ακυρώσει μέρος των δασμών Τραμπ.
Παλάτι των Ηλυσίων
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Σύνοδος 35 χωρών για την Ουκρανία την Τρίτη, ανακοινώνει το Ελιζέ

Την Τρίτη πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη 35 χωρών για στήριξη της Ουκρανίας, με συντονισμό Μακρόν και Στάρμερ. Τη Δευτέρα ο Μακρόν συναντά τον Στουμπ στο Παρίσι και ακολουθεί τηλεδιάσκεψη για θέματα ασφαλείας στην Αρκτική.
Τζόρτζια Μελόνι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Σύγκρουση Μελόνι-Μακρόν με φόντο τη δολοφονία του Ντεράνκ

Ένταση μεταξύ Μελόνι και Μακρόν μετά τη δολοφονία του ακροδεξιού Ντεράνκ, με την Ιταλίδα πρωθυπουργό να μιλά για ευρωπαϊκή πληγή και τον Γάλλο πρόεδρο να σχολιάζει την παρέμβαση εθνικιστών σε ξένα ζητήματα.
Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: «Στη Δημοκρατία δεν χωρούν κινήματα που νομιμοποιούν τη βία»

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία, σχολιάζοντας το λυντσάρισμα φοιτητή στη Λυών. Επέκρινε τη Μελόνι για παρεμβατικά σχόλια και κάλεσε σε ηρεμία, καταδικάζοντας τη βία από όλες τις πλευρές.