ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο

Ζελένσκι: Τα ΜΜΕ να αποκαλύπτουν ποιοι δεν εφαρμόζουν κυρώσεις στη Ρωσία

Όπως έγινε σαφές νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά εταιρειών από την Τουρκία, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Χονγκ Κονγκ που πραγματοποιούν παραδόσεις στη Ρωσία.

«Οποιαδήποτε αναφορά των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την παράκαμψη των κυρώσεων από τη Ρωσία αποδίδει αποτελέσματα και μας επιτρέπει να περιορίσουμε τον τρόμο του [Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ] Πούτιν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο βραδινό του διάγγελμα.

«Είμαι ευγνώμων σε όλους τους πολιτικούς και τα δημόσια πρόσωπα, τους δημοσιογράφους, που ενημερώνουν πώς η Ρωσία εισάγει τμήματα πυραύλων και άλλων όπλων κατά παράβαση των διεθνών κυρώσεων. Κάθε δημοσίευση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τα σχέδια παράκαμψης των κυρώσεων, κάθε δημόσια έκκληση για αυστηρότερες κυρώσεις, κάθε έργο πολιτικών προς αυτή την κατεύθυνση, οδηγεί σε αποτελέσματα στον περιορισμό όχι μόνο της τρομοκρατίας του Πούτιν, αλλά και της τρομοκρατίας γενικότερα. Και αυτή είναι η παγκόσμια σημασία της συνεργασίας μας με όλους τους εταίρους μας», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Όπως έγινε σαφές νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά εταιρειών από την Τουρκία, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Χονγκ Κονγκ που πραγματοποιούν παραδόσεις στη Ρωσία.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Οι Ευρωπαίοι να συμμετέχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες για Ουκρανία

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε πως οι Ευρωπαίοι πρέπει να συμμετέχουν σε κάθε διαπραγμάτευση για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και πως ο Αντόνιο Κόστα ίσως έχει ρόλο στις ειρηνευτικές συνομιλίες, εφόσον αυτό διευκρινιστεί.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική πυραυλική επίθεση σε εξέλιξη στο Κίεβο

Πυραυλική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Κίεβο, με εκρήξεις και κόσμο να καταφεύγει σε καταφύγια, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Την επίθεση επιβεβαίωσε η στρατιωτική διοίκηση, χωρίς αναφορές για θύματα ή ζημιές.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί στη Νικόπολη από ρωσικό drone στην Ουκρανία

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους μια 87χρονη και ο 51χρονος γιος της, έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ρωσικού drone στη Νικόπολη Ουκρανίας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη. Θύματα δέχθηκαν επίθεση ενώ περπατούσαν στο δρόμο.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός και τραυματίας από ουκρανικό χτύπημα στη Μπριάνσκ, Ρωσία

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός ουκρανικής επίθεσης με drones στη ρωσική περιφέρεια Μπριάνσκ, ενώ σύμφωνα με τις αρχές, καταρρίφθηκαν δεκάδες drones σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας την Παρασκευή.