ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
Φώτο: Shutterstock

Η Ουκρανία παρασημοφορεί τον Αλέν Ντελόν για την υποστήριξή του στη χώρα

«Από την πρώτη μέρα του πολέμου, ο Ντελόν εξέφρασε σε πολλές περιστάσεις την υποστήριξή του στην Ουκρανία. Για εμάς, αυτό είναι συμβολικό, είναι σημαντικό», τόνισε ο Ουκρανός πρεσβευτής στη Γαλλία.

Η Ουκρανία αποφάσισε να απονείμει το παράσημο του Τάγματος Τιμής στον Γάλλο ηθοποιό Αλέν Ντελόν για να τον ευχαριστήσει για την υποστήριξή του στη χώρα που μάχεται εδώ και πάνω από δύο χρόνια τη ρωσική εισβολή, ανακοίνωσε σήμερα ο Ουκρανός πρεσβευτής στη Γαλλία Βαντίμ Ομελτσένκο στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde.

«Από την πρώτη μέρα του πολέμου, ο Ντελόν εξέφρασε σε πολλές περιστάσεις την υποστήριξή του στην Ουκρανία. Για εμάς, αυτό είναι συμβολικό, είναι σημαντικό», τόνισε ο πρέσβης, υπενθυμίζοντας ότι ο ηθοποιός είχε συνομιλήσει με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι το 2022 και ότι είχε αναγνώσει επίσης ποιήματα του Ουκρανού ποιητή Ταράς Σεβτσένκο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού προγράμματος.

Από το στούντιο του TV5 Monde, ο Ομελτσένκο απευθύνθηκε απευθείας στον ηθοποιό: «Κύριε Ντελόν, αγαπητέ Αλέν, γνωρίζω ότι βρίσκεστε σε μια περίπλοκη κατάσταση και θέλω να σας πω ότι δεν είστε μόνος. Έχει πολλούς θαυμαστές και ανθρώπους που σας αγαπούν, εγώ και οι δικοί μου άνθρωποι είμαστε πάντα δίπλα σας», είπε.

Ο Αλέν Ντελόν, 88 ετών, ιερό τέρας του γαλλικού κινηματογράφου, είναι βαριά άρρωστος και βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πολέμου μεταξύ των τριών παιδιών του, που το καθένα ισχυρίζεται ότι θέλει να τον προστατεύσει.

Από την έναρξη της μαζικής εισβολής στην Ουκρανία από τα ρωσικά στρατεύματα τον Φεβρουάριο του 2022, ο Ντελόν εξέφρασε την υποστήριξή του στο Κίεβο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Οι ουκρανικές επιθέσεις στη Wildberries έπληξαν τις επιχειρήσεις

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ζημιές σε επιχειρήσεις μετά από ουκρανικές επιθέσεις με drones σε αποθήκες της Wildberries, προκαλώντας διακοπές λειτουργίας και πυρκαγιές. Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι επλήγησαν τόσο η εταιρεία όσο και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: 37% αύξηση στους αμάχους θύματα Ρωσίας-Ουκρανίας το α΄ εξάμηνο

Αύξηση 37% σημείωσαν οι απώλειες αμάχων στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας το πρώτο εξάμηνο του έτους, με 1.396 νεκρούς και 7.978 τραυματίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Ινδίας καλεί Ρώσο διπλωμάτη για θανάτους ναυτικών στην Ουκρανία

Η Ινδία κάλεσε Ρώσο διπλωμάτη για να εκφράσει ανησυχία και καταδίκη μετά τον θάνατο τεσσάρων Ινδών ναυτικών από ρωσική πυραυλική επίθεση σε φορτηγό πλοίο κοντά στην Οδησσό, ενώ άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 14 νεκροί από επιθέσεις σε Ουκρανία και Ρωσία

Έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός των ουκρανικών επιθέσεων στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, με ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία να έχουν προκαλέσει τουλάχιστον οκτώ θύματα σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
Σημαίες Ινδίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις Ινδοί νεκροί σε ρωσική επίθεση σε πλοίο στην Οδησσό

Ρωσική επίθεση σε πλοίο που έφευγε από την Οδησσό προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων Ινδών ναυτικών και τραυμάτισε σοβαρά έναν ακόμη. Η Ινδία καταδικάζει την επίθεση και ζητά σεβασμό στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα τραυματίες στη Μόσχα από ουκρανικές επιθέσεις με drones

Η Ουκρανία εξαπέλυσε επίθεση με 400 drones στη Μόσχα και τα περίχωρα, προκαλώντας τραυματισμούς και φωτιές, ενώ έπληξε εγκαταστάσεις εφοδιασμού και αποθήκες πετρελαίου. Ο Ζελένσκι τόνισε πως απαντούν στα ρωσικά πλήγματα.