ΓΔ: 2236.61 -1.06% Τζίρος: 109.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:49:40
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
Πυροσβέστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στο Κίεβο μετά από επίθεση.

Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Ζαπορίζια

H Ρωσία εξαπέλυσε περισσότερες από 24 επιθέσεις με drones εναντίον της Ουκρανίας, πλήττοντας κρίσιμες υποδομές στην επαρχία Ζίτομιρ και προκαλώντας ζημιές σε επιμελητειακές εγκαταστάσεις στα νότια.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην ουκρανική επαρχία Ζαπορίζια, όπου είχαν σημειωθεί φονικά πλήγματα και χθες Κυριακή, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

«Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν», επεσήμανε ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης της Ζαπορίζια Ιβάν Φεντέροφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χθες Κυριακή τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ρωσικά πλήγματα στην ίδια περιοχή της νότιας Ουκρανίας, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Όπως επεσήμανε ο Φεντόροφ, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν οκτώ κατοικημένες περιοχές της επαρχίας «357 φορές» τις τελευταίες 24 ώρες.

Η Ρωσία έχει καταλάβει από την αρχή της εισβολής της στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, μέρος της επαρχίας της Ζαπορίζια

Στο μεταξύ το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Ζβιαχέλ, στην επαρχία Ζίτομιρ στη βόρεια Ουκρανία, ζήτησε σήμερα από τους κατοίκους να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, έπειτα από ρωσική αεροπορική επίθεση εναντίον υποδομής που προκάλεσε ατμοσφαιρική ρύπανση.

«Η Ρωσία έπληξε υποδομή της κοινότητας στη διάρκεια της νύκτας», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο στην εφαρμογή Telegram.

«Δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων. Αυτή τη στιγμή υπάρχει άμεση απειλή από ατμοσφαιρική ρύπανση, οπότε συστήνεται να παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους με κλειστά παράθυρα», πρόσθεσε χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Συνολικά η Ρωσία εξαπέλυσε περισσότερες από 24 επιθέσεις με drones εναντίον της Ουκρανίας, πλήττοντας κρίσιμες υποδομές στην επαρχία Ζίτομιρ και προκαλώντας ζημιές σε επιμελητειακές εγκαταστάσεις στα νότια, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 17 από τα 24 ιρανικής κατασκευής drones Shahed που εκτόξευσε η Ρωσία εναντίον των επαρχιών της Οδησσού, της Μικολάιφ, της Κιροβοχράντ, της Χμελνίτσκιι και της Ζίτομιρ, όπως ανακοπίνωσε η πολεμική αεροπορία στο Telegram.

Παράλληλα ένας τηλεκατευθυνόμενος ρωσικός πύραυλος Kh-59 καταστράφηκε πάνω από την επαρχία Ντνιπροπετρόφσκ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιωτικό drone σε δράση
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά drones πλήττουν Οδησσό και Ζαπορίζια με νεκρό και ζημιές σε υποδομές

Ρωσικά drones επιτέθηκαν τη νύχτα σε υποδομές του ουκρανικού λιμανιού της Οδησσού, προκαλώντας ζημιές σε αποθήκες και σιδηροδρομικές γραμμές. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί και το λιμάνι λειτουργεί κανονικά, αναφέρει η Ουκρανία.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Εντεκα τραυματίες από ουκρανικές επιδρομές με drones στη ρωσική Σίζραν

Στη Σίζραν της Ρωσίας, μέρος εισόδου πολυκατοικίας κατέρρευσε μετά από ουκρανική επίθεση με drones, τραυματίζοντας 11 άτομα, ανάμεσά τους δύο παιδιά. Η περιοχή φιλοξενεί μεγάλο διυλιστήριο πετρελαίου.
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: 25 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα, επιθέσεις σε πετρέλαιο

Τουλάχιστον 25 τραυματίες, εκ των οποίων οι 15 στη Σούμι, προκάλεσαν νυχτερινές επιθέσεις με drones της Μόσχας. Η Ουκρανική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 116 από τα 143 drones και έναν από τους δύο πυραύλους που εκτοξεύθηκαν.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Έτοιμος να επαναλειτουργήσει ο αγωγός Druzhba στην Ουκρανία

Ο αγωγός πετρελαίου Druzhba είναι έτοιμος να λειτουργήσει ξανά μετά την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από ρωσική επίθεση, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι, εκφράζοντας ελπίδα για ευρωπαϊκή βοήθεια από τη Βουδαπέστη.