ΓΔ: 2228.17 0.53% Τζίρος: 351.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
Πυροσβέστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στο Κίεβο μετά από επίθεση.

Ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο με έξι ανθρώπους νεκρούς και δέκα τραυματίες

Η αστυνομία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η επίθεση εξαπολύθηκε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από πυρκαγιές που ξέσπασαν σε δρόμους της πόλης και δίπλα σε κτίρια.

Έξι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και δέκα τραυματίστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, σύμφωνα με περιφερειακούς αξιωματούχους. Η αστυνομία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η επίθεση εξαπολύθηκε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από πυρκαγιές που ξέσπασαν σε δρόμους της πόλης και δίπλα σε κτίρια. Μέχρι αυτήν την στιγμή, «υπάρχουν 6 νεκροί και 10 τραυματίες ως αποτέλεσμα του πλήγματος τη νύχτα στην περιοχή Σεβτσενκίφσκι», δήλωσε ο δήμαρχος του Χαρκόβου Ιχόρ Τερέχοφ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram.

«Η επίθεση έπληξε κατοικημένες περιοχές -τουλάχιστον 9 πολυώροφα κτίρια, τρεις κοιτώνες, αριθμός διοικητικών κτιρίων, ένα κατάστημα, ένα βενζινάδικο, ένα πρατήριο καυσίμων και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές», διευκρίνισε. Το πλήγμα σημειώθηκε ακριβώς μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν στο Facebook ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 28 από τα 32 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 3 από τους 6 πυραύλους που εξαπέλυσε η Ρωσία.

Το Χάρκοβο, στην βορειοανατολική Ουκρανία, αποτελεί συχνά στόχο των ρωσικών δυνάμεων και οι επιθέσεις έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Την Τετάρτη 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και κτίρια διαμερισμάτων υπέστησαν μεγάλες ζημιές από πλήγμα με drone στην πόλη.

Ο προσωπάρχης του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Αντρίι Γέρμακ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Politico που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, ότι θεωρεί το Χάρκοβο τον πιθανότερο στόχο οποιασδήποτε νέας επίθεσης εξαπολύσουν οι ρωσικές δυνάμεις τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Χαρκόβου Όλεχ Σινεχούμποφ ανέφερε πλήγμα σε κτίριο κατοικιών και πυραυλική επίθεση σε χωριό βόρεια της πόλης του Χαρκόβου. Δεν έχουν αναφερθεί απώλειες από τα δύο πλήγματα. Ο συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές παρέμενε σε ισχύ στο Χάρκοβο και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κίεβο, για μερικές ώρες μετά τα πλήγματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιρίλ Ντμίτριεφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Εποικοδομητικές συνομιλίες Ντμίτριεφ με ΗΠΑ για Ουκρανία στο Νταβός

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, απεσταλμένος του Πούτιν, δήλωσε ότι είχε εποικοδομητικές συνομιλίες με Αμερικανούς στο Νταβός για την ειρήνη στην Ουκρανία, τονίζοντας πως αυξάνεται η στήριξη στη ρωσική θέση. Η συνάντηση κράτησε δύο ώρες.
Ντόναλντ Τραμπ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόσκληση Τραμπ για «Συμβούλιο ειρήνης» σε Ουκρανία, Τουρκία, Αρμενία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία έλαβε πρόσκληση για το «Συμβούλιο ειρήνης» που πρότεινε ο Τραμπ, αλλά δυσκολεύεται να φανταστεί συνύπαρξη με τη Ρωσία. Πρόσκληση και σε Ερντογάν, Πασινιάν.
Σεργκέι Λαβρόφ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Δηλώσεις Λαβρόφ-Κρεμλίνου για Μολδαβία και Ουκρανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η Ρωσία δεν έχει λάβει ακόμη έγγραφα από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη για την Ουκρανία και ζήτησε την απελευθέρωση Ρώσων ναυτικών που συνελήφθησαν από τις ΗΠΑ σε δεξαμενόπλοιο συνδεόμενο με τη Βενεζουέλα.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό μαζικό πλήγμα σε Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα 335.000 στο Κίεβο

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικά νυχτερινά πλήγματα σε στρατιωτικούς και ενεργειακούς στόχους στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα πάνω από 335.000 κατοίκους του Κιέβου να μείνουν χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με τις αρχές.