ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
Πυροσβέστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στο Κίεβο μετά από επίθεση.

Ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο με έξι ανθρώπους νεκρούς και δέκα τραυματίες

Η αστυνομία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η επίθεση εξαπολύθηκε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από πυρκαγιές που ξέσπασαν σε δρόμους της πόλης και δίπλα σε κτίρια.

Έξι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και δέκα τραυματίστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, σύμφωνα με περιφερειακούς αξιωματούχους. Η αστυνομία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η επίθεση εξαπολύθηκε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από πυρκαγιές που ξέσπασαν σε δρόμους της πόλης και δίπλα σε κτίρια. Μέχρι αυτήν την στιγμή, «υπάρχουν 6 νεκροί και 10 τραυματίες ως αποτέλεσμα του πλήγματος τη νύχτα στην περιοχή Σεβτσενκίφσκι», δήλωσε ο δήμαρχος του Χαρκόβου Ιχόρ Τερέχοφ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram.

«Η επίθεση έπληξε κατοικημένες περιοχές -τουλάχιστον 9 πολυώροφα κτίρια, τρεις κοιτώνες, αριθμός διοικητικών κτιρίων, ένα κατάστημα, ένα βενζινάδικο, ένα πρατήριο καυσίμων και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές», διευκρίνισε. Το πλήγμα σημειώθηκε ακριβώς μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν στο Facebook ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 28 από τα 32 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 3 από τους 6 πυραύλους που εξαπέλυσε η Ρωσία.

Το Χάρκοβο, στην βορειοανατολική Ουκρανία, αποτελεί συχνά στόχο των ρωσικών δυνάμεων και οι επιθέσεις έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Την Τετάρτη 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και κτίρια διαμερισμάτων υπέστησαν μεγάλες ζημιές από πλήγμα με drone στην πόλη.

Ο προσωπάρχης του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Αντρίι Γέρμακ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Politico που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, ότι θεωρεί το Χάρκοβο τον πιθανότερο στόχο οποιασδήποτε νέας επίθεσης εξαπολύσουν οι ρωσικές δυνάμεις τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Χαρκόβου Όλεχ Σινεχούμποφ ανέφερε πλήγμα σε κτίριο κατοικιών και πυραυλική επίθεση σε χωριό βόρεια της πόλης του Χαρκόβου. Δεν έχουν αναφερθεί απώλειες από τα δύο πλήγματα. Ο συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές παρέμενε σε ισχύ στο Χάρκοβο και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κίεβο, για μερικές ώρες μετά τα πλήγματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η προστασία κρίσιμων υποδομών μετά τις επιθέσεις

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε με το Συμβούλιο Ασφαλείας μέτρα για την προστασία κρίσιμων υποδομών, μετά τα ουκρανικά πλήγματα σε εργοστάσια, ενεργειακές εγκαταστάσεις και τερματικούς σταθμούς.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Διαμαρτυρία της Μόσχας σε Βρετανία και Γαλλία για πυραύλους Storm Shadow

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε τους πρεσβευτές Βρετανίας και Γαλλίας για να διαμαρτυρηθεί για ουκρανική πυραυλική επίθεση με Storm Shadow στο Μπριάνσκ, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια πρόκληση που υπονομεύει ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η χαλάρωση κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο χρηματοδοτεί πόλεμο

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η χαλάρωση των κυρώσεων των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο προσφέρει δισεκατομμύρια στη Ρωσία για τον πόλεμο και δεν βοηθά στην επίτευξη ειρήνης, κατά τη συνέντευξή του με τον Μακρόν στο Παρίσι.
Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια
ΔΙΕΘΝΗ

Rosatom: Αυξημένοι στρατιωτικοί κίνδυνοι κοντά στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια

Ο επικεφαλής της Rosatom προειδοποίησε για αυξημένους στρατιωτικούς κινδύνους στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια λόγω εντεινόμενων συγκρούσεων, με συχνές επιθέσεις από πυροβολικό και drones που προκαλούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Οκτώ γιατροί νεκροί από ουκρανικό drone στη Ντονέτσκ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οκτώ γιατροί σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν σε επίθεση ουκρανικού drone σε ιατρική μονάδα στο Ντονέτσκ. Η Ουκρανία δεν σχολίασε, ενώ το Reuters δεν επαλήθευσε το συμβάν.