ΓΔ: 1397.63 0.94% Τζίρος: 86.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 DATA
Φωτο: Shutterstock

Το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό διέσωσε ιρανικό αλιευτικό από πειρατές

Το αλιευτικό Al-Kambar 786 βρισκόταν στις 28 Μαΐου νοτιοδυτικά του νησιού Σοκότρα της Υεμένης, όταν αναφέρθηκε πως κατελήφθη από πειρατές.

Το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε ένα ιρανικό αλιευτικό, το οποίο είχε καταληφθεί χθες, Παρασκευή, στην Αραβική Θάλασσα από εννέα ένοπλους πειρατές, και διέσωσε αλώβητο το πλήρωμά του.

Το αλιευτικό Al-Kambar 786 βρισκόταν στις 28 Μαΐου νοτιοδυτικά του νησιού Σοκότρα της Υεμένης, όταν αναφέρθηκε πως κατελήφθη από πειρατές, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού. Το πλοίο αναχαιτίσθηκε από τα ινδικά πολεμικά πλοία INS Sumedha και INS Trishul και ακολούθησαν «πάνω από 12 ώρες εντατικών τακτικών ελιγμών» που ανάγκασαν τους πειρατές να παραδοθούν, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό.

Το πλήρωμα του αλιευτικού, που αποτελούνταν από 23 Πακιστανούς πολίτες, είναι ασφαλές, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή. «Ομάδες ειδικών του Ινδικού Πολεμικού Ναυτικού ελέγχουν το αλιευτικό για να το συνοδεύσουν σε ασφαλή περιοχή για να επαναλάβει τις συνήθεις αλιευτικές δραστηριότητές του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Στα ιρανικά ύδατα βρέθηκε κατασχεμένο πλοίο ισραηλινών συμφερόντων

Τα 25 μέλη του πληρώματος, στην πλειονότητά τους Ινδοί, πιστεύεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται στο πλοίο. Η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει έρθει σε επαφή με το Ιράν εκφράζοντας την ανησυχία της για την κατάστασή τους.
USA-dollars
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κατηγορίες σε βάρος Ινδού μεγιστάνα για δωροδοκίες 265 εκατ. δολ.

Ο 62χρονος Γκόταμ Αντάνι, ο οποίος φημίζεται για τη στενή σχέση του με τον ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, είναι ύποπτος ότι είναι αναμειγμένος σε δωροδοκίες ινδών δημόσιων αξιωματούχων.
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία και Ινδία συμφώνησαν να εμβαθύνουν τους δεσμούς τους

Ο Ναρέντρα Μόντι είναι ο πρώτος Ινδός πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Νιγηρία εδώ και 17 χρόνια μετά από πρόσκληση του προέδρου Μπόλα Τινιούμπου, ο οποίος επιδιώκει επενδύσεις από ορισμένες από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.