ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πόλεμος
Φώτο: Shutterstock

Η Ισπανία έριξε από αέρος 26 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Άλλες χώρες της Δύσης, μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία, πραγματοποιούν επίσης ρίψεις από αέρος για να διανείμουν βοήθεια που θα αμβλύνει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Ισπανίας έριξαν σήμερα από αέρος 26 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους στην πολιορκούμενη Λωρίδα της Γάζας και η Μαδρίτη ζήτησε από το Ισραήλ να ανοίξει χερσαίους σταθμούς διέλευσης προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός λιμού, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, που διεξήχθη σε συντονισμό με την Ιορδανία και τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ερρίφθησαν περισσότερες από 11.000 μερίδες φαγητού προκειμένου να μετριαστούν τα «καταστροφικά επίπεδα της επισιτιστικής ανασφάλειας», με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι έως και 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γάζα, τονίζει το υπουργείο σε μια ανακοίνωση.

«Η Ισπανία επιμένει στο άνοιγμα των χερσαίων σημείων διέλευσης ως ένα απαραίτητο μέτρο προκειμένου να αποφευχθεί μια κατάσταση λιμού», προστίθεται.

Άλλες χώρες της Δύσης, μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία, πραγματοποιούν επίσης ρίψεις από αέρος για να διανείμουν βοήθεια που θα αμβλύνει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, έπειτα από σχεδόν 6 μήνες πολέμου μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των μαχητών της Χαμάς.

Το ισπανικό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε εκ νέου τη δέσμευσή του να στηρίξει την UNRWA, την Υπηρεσία Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους προκειμένου να συνεχίσει να υφίσταται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι απορρίπτει εξωτερικές παρεμβάσεις

Η Ιταλία απέρριψε το ισπανικό αίτημα για άρση της προσωρινής αναστολής της Συνθήκης Σένγκεν, τονίζοντας πως αποφάσεις που αφορούν εθνική ασφάλεια και σύνορα δεν υπαγορεύονται απ' έξω και παραμένει στάση έως τουλάχιστον τις 15 Αυγούστου.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ισπανία κάλεσε την Ιταλία να επαναφέρει τη Σένγκεν έως 9 Αυγούστου

Η Ισπανία ζήτησε από την Ιταλία να επαναφέρει άμεσα τη Συμφωνία Σένγκεν, αλλιώς θα λάβει αντίμετρα για την προστασία των πολιτών της, τονίζοντας ότι η Ιταλία έχει τις περισσότερες παράτυπες εισόδους τα τελευταία χρόνια.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Η παύση της Σένγκεν δεν στρέφεται κατά της Ισπανίας

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι υπογράμμισε ότι η παύση της Συμφωνίας Σένγκεν δεν στρέφεται κατά της Ισπανίας, αλλά αποτελεί οργανωτικό και προληπτικό μέτρο για την εθνική ασφάλεια, εκφράζοντας αλληλεγγύη προς την Ισπανία.
Ισπανικό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Δεν συνδέονται τα επεισόδια στη Θέουτα με τη μαζική πολιτογράφηση

Η ΕΕ αναγνώρισε τη «γρήγορη και αποτελεσματική» αντίδραση της Ισπανίας στη μαζική άφιξη ατόμων στη Θέουτα, με τον Ισπανό ΥΠΕΣ Γκράντε-Μαρλάσκα να σημειώνει ότι έχουν φύγει περίπου 70.000 μετανάστες και δεν υπήρξε απειλή για τη ζώνη Σένγκεν.