ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ουκρανικά άρματα μάχης

Συναγερμός στο Κίεβο για πιθανή νέα ρωσική επίθεση το καλοκαίρι

Για τη συγκέντρωση 100.000 στρατιωτών από τη Ρωσία κάνει λόγο ο διοικητής των χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανίας που πάσχουν από ελλείψεις πυρομαχικών.

Ο διοικητής των χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανίας αναφέρθηκε σήμερα στην πιθανότητα εκδήλωσης θερινής ρωσικής επίθεσης με την συμμετοχή 100.000 στρατιωτών, λέγοντας ότι αυτή η πρόβλεψη είναι το πιο απαισιόδοξο σενάριο. Η συγκρότηση αυτής της δύναμης είναι πιθανόν να γίνεται για να αντισταθμιστούν οι απώλειες στις τάξεις των ρωσικών δυνάμεων πρόσθεσε.

Ο ρωσικός στρατός έχει ανακοινώσει κατά το τελευταίο διάστημα την κατάληψη χωριών, απέναντι σε ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις που πάσχουν από ελλείψεις πυρομαχικών. Αλλά η γραμμή του μετώπου παραμένει ακινητοποιημένη εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, καθώς καμία από τις δύο εμπόλεμες πλευρές δεν έχει κατορθώσει να κάνει μία αποφασιστική κίνηση.

Ο ρωσικός στρατός «δημιουργεί μία δύναμη 100.000 στρατιωτών», δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ο Ολεξάντρ Παβλιούκ . «Δεν είναι αναγκαστικό ότι πρόκειται για την προετοιμασία επίθεσης, Ισως να τους χρησιμοποιήσουν για την ανασύσταση των μονάδων που χάνουν το δυναμικό τους στις μάχες», είπε.

«Αλλά είναι πιθανό, στις αρχές του καλοκαιριού, να διαθέτουν δυνάμεις για να διεξαγάγουν επιθετικές επιχειρήσεις σε μία από τις κατευθύνσεις», είπε προσθέτοντας ότι αυτό είναι «το σκοτεινότερο σενάριο». «Δεν γνωρίζουμε τα σχέδια της Ρωσίας στο σύνολό τους. Δεν γνωρίζουμε παρά τι διαθέτουν και τι βρίσκεται στο στάδιο της συγκρότησης».

Ο Ολεξάντρ Παβλιούκ δήλωσε ότι τα στρατεύματα της Μόσχας έχουν ακόμη σήμερα την πρωτοβουλία. «Η Ρωσία δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της να χάσει το πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης και μόνο μία επιβράδυνση των ενεργειών τους θα μας επιτρέψει να αναλάβουμε την πρωτοβουλία», είπε.

Η μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση του καλοκαιριού 2023 εμποδίσθηκε από το ρωσικό στρατό που εξάντλησαν τις ικανότητες των ουκρανικών δυνάμεων χωρίς να τους επιστρέψουν την απελευθέρωση ουκρανικών περιοχών που έχουν καταληφθεί από την Ρωσία.

Η Ουκρανία βρίσκεται αντιμέτωπη στην δυσπραγία που έχει εμφανισθεί στους δυτικούς της συμμάχους με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στην παράδοση επαρκούς οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί σε Κριμαία και Κρασνοντάρ από ουκρανικά drones, λέει η Ρωσία

Τέσσερις νεκροί και 28 τραυματίες είναι ο απολογισμός ουκρανικής επίθεσης με drones στην Κριμαία, ενώ άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε επίθεση σε πλοίο στην Κρασνοντάρ. Η υπηρεσία οχηματαγωγών στο Στενό του Κερτς ανεστάλη προσωρινά.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Φόβος για μεγάλα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για επικείμενη μαζική ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, καλώντας τους πολίτες να προσέχουν τους αεροπορικούς συναγερμούς. Τέσσερις νεκροί και έξι τραυματίες στη Ζαπορίζια από ρωσικές βόμβες.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κόστα: Η ΕΕ πρέπει να εκφράζει μόνη της τις θέσεις της στη Μόσχα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, τόνισε πως η ΕΕ δεν είναι μεσολαβητής στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά στηρίζει τη χώρα, διατηρώντας ανοιχτή διπλωματική επικοινωνία με τη Μόσχα χωρίς αξιόπιστα σημάδια διαλόγου.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε γέφυρες στην κατεχόμενη Κριμαία, οι οποίες χρησιμοποιούνταν από ρωσικές δυνάμεις για μεταφορά οπλισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου στο Telegram. Κλιμακώνονται οι ουκρανικές επιθέσεις.
Κατεστραμμένο εργοστάσιο έκρηξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζημιές σε εγκαταστάσεις DTEK στη Ντνιπροπετρόφσκ από ρωσικές επιθέσεις

Ρωσικές επιθέσεις με drones και πυροβολικό προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της DTEK στη Ντνιπροπετρόφσκ, με πυρκαγιές σε κάποιες από αυτές, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω Telegram την Παρασκευή.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Νεκρό 8χρονο κορίτσι από ουκρανική επίθεση με drone στη Μόσχα

Ένα 8χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από ουκρανική επίθεση με drone στη Μόσχα, δήλωσε ο κυβερνήτης Αντρέι Βορομπιόφ, προσθέτοντας πως 16 άτομα τραυματίστηκαν και 18 πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές.