ΓΔ: 2621.94 0.45% Τζίρος: 35.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:15:39
Evropaiki Enosi, EU, European Union, Sarl Michel
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Σ. Μισέλ: Η Ε.Ε. να επενδύσει περισσότερο στην αμυντική της βιομηχανία

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι «αντιμετωπίζουμε σοβαρή απειλή με την απόφαση που έλαβε η Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία».

Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να επενδύσει περισσότερο στην αμυντική βιομηχανική της βάση καθώς και να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει περισσότερη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μιλώντας σε εκδήλωση του Euronews στις Βρυξέλλες και ερωτηθείς για άρθρο γνώμης το οποίο δημοσιεύτηκε στον ευρωπαϊκό Τύπο και στο οποίο ανέφερε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την άμυνα και να στραφούμε σε μια «οικονομία πολέμου».

Επίσης, σημείωσε ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι «αντιμετωπίζουμε σοβαρή απειλή με την απόφαση που έλαβε η Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία».

Υπογράμμισε ακόμη ότι η ΕΕ έκανε αυτό που έπρεπε αμέσως, υποστήριξε την Ουκρανία, επέβαλε κυρώσεις στις Ρωσία, αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επισήμανε ότι στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνουν συγκεκριμένα βήματα για παροχή περισσότερου στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, περισσότερη οικονομική υποστήριξη και να ασκηθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στη Μόσχα εάν χρειάζεται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Σύνοδος ΕΕ: «Η στήριξή μας στην Ουκρανία πιο σημαντική από ποτέ»

Η φον ντερ Λάιεν τόνισε τη σημασία της οικονομικής και αμυντικής στήριξης της ΕΕ στην Ουκρανία, αναφέροντας την εκταμίευση δισεκατομμυρίων ευρώ και την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις. Ζήτησε και τη συμβολή άλλων εταίρων για τη λήξη του πολέμου.
Ευρωπαϊκή άμυνα σύμβολο
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαρό: Η Ευρώπη αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της στήριξης προς την Ουκρανία

Τη διαρκή και σημαντική υποστήριξη της Ευρώπης προς την Ουκρανία τόνισε ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό, σημειώνοντας πως το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας και πληροφοριών προέρχεται από Ευρωπαίους. Κάλεσμα στήριξης από Ολλανδό πρωθυπουργό.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ και Αυστραλία υπέρ ενεργειακής εκεχειρίας Ρωσίας-Ουκρανίας

Η Κάγια Κάλας επικρότησε την ανακοίνωση ενεργειακής εκεχειρίας Ρωσίας-Ουκρανίας, αν και τόνισε πως προτιμούσε να αφορά και ανθρώπινες ζωές. Εξέφρασε επιφυλάξεις για τη στάση της Ρωσίας και ζήτησε αυστηρότερες κυρώσεις από τις ΗΠΑ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: «Τρομερό λάθος» της ΕΕ η άρση κυρώσεων σε δύο Ρώσους ολιγάρχες

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε «τρομερό λάθος» την άρση κυρώσεων της ΕΕ κατά 2 Ρώσων δισεκατομμυριούχων, τονίζοντας πως η Ουκρανία θα απαντήσει προσθέτοντας 10 νέα ονόματα στη λίστα κυρώσεων και διαμήνυσε: «Θα πολεμήσουμε».
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Επαίσχυντη η διαγραφή δύο Ρώσων δισεκατομμυριούχων από κυρώσεις

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε επαίσχυντη την αφαίρεση των Ρώσων Ουσμάνοφ και Φρίντμαν από τις κυρώσεις της ΕΕ, καλώντας τα κράτη-μέλη να επιβάλουν δικές τους κυρώσεις, ενώ τόνισε πως η ενέργεια προκαλεί διχόνοια και ωφελεί τη Μόσχα.