ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Evropaiki Enosi, EU, European Union, Sarl Michel
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Σ. Μισέλ: Η Ε.Ε. να επενδύσει περισσότερο στην αμυντική της βιομηχανία

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι «αντιμετωπίζουμε σοβαρή απειλή με την απόφαση που έλαβε η Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία».

Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να επενδύσει περισσότερο στην αμυντική βιομηχανική της βάση καθώς και να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει περισσότερη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μιλώντας σε εκδήλωση του Euronews στις Βρυξέλλες και ερωτηθείς για άρθρο γνώμης το οποίο δημοσιεύτηκε στον ευρωπαϊκό Τύπο και στο οποίο ανέφερε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την άμυνα και να στραφούμε σε μια «οικονομία πολέμου».

Επίσης, σημείωσε ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι «αντιμετωπίζουμε σοβαρή απειλή με την απόφαση που έλαβε η Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία».

Υπογράμμισε ακόμη ότι η ΕΕ έκανε αυτό που έπρεπε αμέσως, υποστήριξε την Ουκρανία, επέβαλε κυρώσεις στις Ρωσία, αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επισήμανε ότι στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνουν συγκεκριμένα βήματα για παροχή περισσότερου στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, περισσότερη οικονομική υποστήριξη και να ασκηθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στη Μόσχα εάν χρειάζεται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Καταδικάζει τις ρωσικές εκλογές και τον αποκλεισμό της αντιπολίτευσης

Έντονη κριτική στις ρωσικές αρχές για τον τρόπο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, καταγγέλλοντας αποκλεισμό της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και περιορισμούς στην ανεξάρτητη ενημέρωση.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Φόβοι για ρωσική επιθετικότητα μετά από επίθεση σε τρένο στη Φινλανδία

Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν για αυξημένη απειλή από τη Ρωσία μετά την επίθεση σε ουκρανική αμαξοστοιχία. Ο Φινλανδός πρωθυπουργός τόνισε ότι η Μόσχα γίνεται ολοένα πιο επιθετική και αποτελεί σταθερή απειλή για την Ευρώπη.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό πλήγμα σε ουκρανικό τρένο στόχος ο φόβος της Δύσης

Η Κάγια Κάλλας δήλωσε ότι η ρωσική επίθεση με drone σε τρένο στα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας στόχευε να τρομάξει τη Δύση, καλώντας για αλληλεγγύη στην Ουκρανία. Ο Γάλλος ΥΠΕΞ τόνισε πως η Ρωσία προσπαθεί να φοβίσει και να διχάσει τους Ευρωπαίους.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούτε: Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να στηρίξουν περισσότερο την Ουκρανία

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε κάλεσε τους συμμάχους να ενισχύσουν τη στήριξη στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή». Επισήμανε πως η συλλογική βοήθεια θα βοηθήσει την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε όλα τα μέτωπα.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ εξετάζει αντιαεροπορικά για Ουκρανία και περιορισμούς σε βίζες Ρώσων

Η Κάγια Κάλας χαρακτήρισε «κρατική τρομοκρατία» την επίθεση με drone στη Λειψία που αποδίδεται στη Ρωσία και δήλωσε πως η ΕΕ σύντομα θα στείλει περισσότερα αντιαεροπορικά συστήματα για την ενίσχυση της Ουκρανίας.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Νέα κλιμάκωση στη Λειψία, αυξάνει η απειλή από Ρωσία

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Μαρκ Ρούτε δήλωσαν ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει αυξανόμενες απειλές από τη Ρωσία, αναφέροντας το περιστατικό στη Λειψία ως νέα κλιμάκωση και τονίζοντας πως ΕΕ και ΝΑΤΟ ενισχύουν την υποστήριξη στην Ουκρανία.