ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
Πυροσβέστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στο Κίεβο μετά από επίθεση.

Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από ρωσικό πύραυλο στην Οδησσό

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό υπάρχουν 46 τραυματίες, ενώ και αρκετά κτήρια και υποδομές φαίνεται ότι έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Ρωσικό πυραυλικό πλήγμα είχε σήμερα ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 46 να τραυματιστούν στη Οδησσό, πόλη-λιμάνι στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοινώθηκε από τον περιφερειακό κυβερνήτη Ολέχ Κιπέρ.

«Ρωσική πυραυλική επίθεση είχε αποτέλεσμα 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων κάτοικοι, ένα μέλος πληρώματος ασθενοφόρου και ένας διασώστης», δήλωσε ο ίδιος μέσω Telegram, προσθέτοντας ότι 46 ακόμα άνθρωποι είχαν τραυματιστεί, συμπεριλαμβανομένων επτά εργαζομένων σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον Κιπέρ, το μέλος του πληρώματος και ο διασώστης σκοτώθηκαν από δεύτερο πύραυλο αφού έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια σε όσους χτυπήθηκαν στο αρχικό πλήγμα. Δέκα ιδιωτικές κατοικίες, ένας αγωγός αερίου χαμηλής πίεσης και οχήματα διάσωσης υπέστησαν ζημιές στην επίθεση, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Η Οδησσός, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ουκρανίας, αποτελεί εδώ και καιρό στόχο ρωσικών επιθέσεων.

«Η ρωσική τρομοκρατία στην Οδησσό είναι ένδειξη αδυναμίας του εχθρού, που μάχεται κατά των Ουκρανών αμάχων σε μια περίοδο κατά την οποία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών στο δικό του έδαφος», ανέφερε ο Αντρίι Γερμάκ, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου, σε ανάρτηση στο Telegram.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση στη Σούμι της Ουκρανίας: Τρεις νεκροί

Ρωσική επίθεση σε ταχυδρομείο στη Σούμι της Ουκρανίας προκάλεσε τρεις νεκρούς και δύο τραυματίες, σύμφωνα με την τοπική στρατιωτική διοίκηση. Το χτύπημα σημειώθηκε τη νύχτα, όπως ανακοινώθηκε μέσω Telegram.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ καλεί τον Ρώσο πρέσβη για ζημιές στο προξενείο Λετονίας στη Σλαβιάνσκ

Η ΕΕ θα καλέσει τον Ρώσο πρέσβη λόγω επίθεσης στο Σλοβιάνσκ και ζημιών στο προξενείο Λετονίας, ανακοίνωσε η Κάγια Κάλας, που τόνισε πως οι επιθέσεις προκαλούν απώλειες αμάχων και θα προτείνει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο: Περιμένουμε νέες αμερικανικές προτάσεις για Ουκρανία

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι θεωρεί ειλικρινείς τις προσπάθειες των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μέχρι να πετύχει τους στόχους του, περιμένοντας νέες αμερικανικές προτάσεις.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Πυραυλική επίθεση στο Κίεβο: Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο στοίχισε έξι ζωές και άφησε δεκάδες τραυματίες, σύμφωνα με τον Ζελένσκι. Επιπλέον, 11 νεκροί και πολλοί τραυματίες σε Ουκρανία και Ρωσία, ενώ ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν αποθήκες στην Κριμαία και Αγ. Πετρούπολη.