ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου

Συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην ανατολική Ουκρανία

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 35 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed ιρανικής κατασκευής, εκ του συνόλου των 39 που εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας πάνω από 10 περιοχές στα κεντρικά και τα νότια της χώρας.

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν σε ρωσικά πλήγματα στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ένας τοπικός αξιωματούχος, την ώρα που μια γυναίκα έχασε τη ζωή της σε έναν ουκρανικό βομβαρδισμό εναντίον ενός ρωσικού χωριού κοντά στα σύνορα.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι Ρώσοι επιτέθηκαν στην Ντομπροπίλια (πόλη σε απόσταση περίπου 45 χλμ από το μέτωπο) με μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed. Το πρωί οι διασώστες βρήκαν τα πτώματα δύο ανθρώπων κάτω από τα χαλάσματα ενός σπιτιού», ανέφερε ο Βάντιμ Φιλάτσκιν, ένας Ουκρανός αξιωματούχος της περιφέρειας του Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε επίσης με πυρά πυροβολικού το πρωί την κοινότητα Τσασίφ Γιαρ, που βρίσκεται κοντά στο μέτωπο στην περιοχή του Ντονέτσκ, σκοτώνοντας έναν 66χρονο άνδρα.

Τρεις ρωσικοί πύραυλοι S-300 έπληξαν επίσης την πόλη Μίρνογκραντ, στην περιοχή του Ντονέτσκ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 12 ανθρώπων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, μεταξύ άλλων ενός εφήβου, είπε ο Φιλάτσκιν. Εννέα κατοικίες υπέστησαν ζημιές σε αυτό το πλήγμα, διευκρίνισε ο ίδιος. Την ίδια στιγμή, η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 35 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed ιρανικής κατασκευής, εκ του συνόλου των 39 που εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας πάνω από 10 περιοχές στην κεντρική και νότια Ουκρανία.

Στη Ρωσία, μία γυναίκα σκοτώθηκε σήμερα σε έναν βομβαρδισμό που εξαπέλυσε η Ουκρανία εναντίον ενός ρωσικού χωριού που βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα, έγινε γνωστό από έναν τοπικό αξιωματούχο. «Σήμερα, το χωριό Κουλμπάκι βομβαρδίστηκε από την Ουκρανία», ανέφερε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κουρσκ Ρόμαν Σταροβόιτ. «Ξέσπασε πυρκαγιά σε μια κατοικία. Μια γυναίκα σκοτώθηκε και ο σύζυγός της υπέστη σοβαρά εγκαύματα».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε, επίσης, ότι κατέστρεψε δύο ουκρανικά drones πάνω από το Μπέλγκοροντ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη σε εργοστάσιο
ΔΙΕΘΝΗ

Φωτιά σε αποθήκη καυσίμων στη Ρωσία μετά από ουκρανική επίθεση

Επίθεση με ουκρανικά drones προκάλεσε φωτιά σε αποθήκη καυσίμων στο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για τραυματίες σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξεις σημειώθηκαν στο κέντρο του Κιέβου στην Ουκρανία

Τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στο κέντρο του Κιέβου, προκαλώντας αεροπορικό συναγερμό λόγω εισερχόμενων drones. Η αντιαεροπορική άμυνα αντέδρασε, ενώ μαύρος καπνός κάλυψε την περιοχή του Πανεπιστημίου.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Στους 38 οι νεκροί από ρωσική επίθεση σε αποθήκη πυρομαχικών στο Κίεβο

Στους 38 έφτασαν οι νεκροί από τη ρωσική επίθεση σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στο Κίεβο, σύμφωνα με τον Ζελένσκι. Η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένη πυρκαγιά και σοβαρή μόλυνση στην περιοχή.
Βιομηχανική φωτιά διυλιστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Διυλιστήριο τυλίχτηκε στις φλόγες μετά από ουκρανικά πλήγματα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε διυλιστήριο στη βορειοδυτική Ρωσία ύστερα από συντριβή ουκρανικού drone, σύμφωνα με τις αρχές. Αναφέρθηκε κατάρριψη 42 drones στην περιοχή Λένινγκραντ, χωρίς πληροφορίες για τραυματισμούς.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από ουκρανικά drone σε Σεβαστούπολη και Μπελγκορόντ

Μία νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός ουκρανικής επίθεσης με drone στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας. Παράλληλα, τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες αναφέρθηκαν από παρόμοια επίθεση στη ρωσική Μπελγκορόντ.