ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shutterstock

Περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι διασώθηκαν σε βουνά στη Βουλγαρία πέρυσι

Μεγάλο μέρος των δράσεων που έγιναν ήταν για παροχή βοήθειας σε θύματα σε πίστες για σκι· άλλες 200 δράσεις περιλάμβαναν τη διάσωση ανθρώπων από χιονοστιβάδες, έρευνες για τους αγνοουμένους και μεταφορά των τραυματιών.

Η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης του Βουλγαρικού Ερυθρού Σταυρού προσέφερε πέρυσι βοήθεια σε περισσότερους από 1.800 ανθρώπους, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της εν λόγω υπηρεσίας Βεσελίν Γκάντσεφ στη Συνάντηση για τη Γενική Έκθεση του 2023 της περιφερειακής οργάνωσης του Ερυθρού Σταυρού στο Ραζγκράντ. Επισήμανε ότι μεγάλο μέρος των δράσεων που έγιναν ήταν για παροχή βοήθειας σε θύματα σε πίστες για σκι· άλλες 200 δράσεις περιλάμβαναν τη διάσωση ανθρώπων από χιονοστιβάδες, έρευνες για τους αγνοουμένους και μεταφορά των τραυματιών.

Σύμφωνα με τον Γκάντσεφ, πέρυσι τα κύρια προβλήματα σχετίζονταν με τη χρηματοδότηση. «Χάρη στη δουλειά της διεύθυνσης και άλλων συναδέλφων από το γραφείο, καταφέραμε να πείσουμε το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Οικονομικών ότι ο προϋπολογισμός θα πρέπει να αυξηθεί. Έτσι η επιχορήγηση για το 2024, η οποία θα διατεθεί από το κράτος στην Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης, είναι 2,6 εκατομμύρια λέβα», δήλωσε ο Γκάντσεφ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λάργκο Σόφιας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σόφια αποφασισμένη κατά του λαθρεμπορίου φαρμάκων, λέει το ΥΠΕΣ

Η Βουλγαρία δείχνει αποφασιστικότητα κατά του λαθρεμπορίου φαρμάκων. Εντόπισε παράνομο εργαστήριο παραγωγής φαρμάκων, ενώ στην επιχείρηση Pangea XVIII έγιναν 270 συλλήψεις και κατασχέθηκαν εκατομμύρια παράνομα φάρμακα.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης απαντά στις καταγγελίες Καρχιμάκη για το «Αττικόν»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στις καταγγελίες του Λευτέρη Καρχιμάκη για το νοσοκομείο Αττικόν, διαψεύδοντας ελλείψεις σε σεντόνια και υποστηρίζοντας ότι γίνονται έργα για την κατάργηση των ράντζων.
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΕΚΑΒ αποκτά 250 νέα ασθενοφόρα τους επόμενους μήνες

Ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, υπογράμμισε ότι ο στόλος των ασθενοφόρων έχει ενισχυθεί, με 250 νέα οχήματα να έρχονται, ενώ τόνισε τη μεγάλη ανταπόκριση για τις 1.131 θέσεις ιατρών, χάρη σε βελτιώσεις στους όρους εργασίας.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: 956 κρούσματα, 247 θάνατοι σύμφωνα με τις αρχές

Στη ΛΔ Κονγκό τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα ανέρχονται σε 956, με 245 θανάτους. Η τρέχουσα επιδημία οφείλεται σε σπάνιο στέλεχος χωρίς εμβόλιο και θεραπεία. 80 ασθενείς ανάρρωσαν, ενώ πρόκειται για τη 17η επιδημία στη χώρα.
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών H5N1 στην Αυστραλία, μέτρα ανακοινώνει η κυβέρνηση

Μετά την ανίχνευση του H5N1 σε θαλασσοπούλι κοντά στην Έσπερανς, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών στη χώρα.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

ΛΔ Κονγκό: 993 κρούσματα και 245 νεκροί από τον Έμπολα

Στα 933 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, με 245 θανάτους, σύμφωνα με τον Υπ. Υγείας. Η επιδημία οφείλεται στο σπάνιο στέλεχος Μπουντιμπουγκιό, για το οποίο δεν υπάρχει θεραπεία ή εμβόλιο μέχρι σήμερα.