ΓΔ: 2279.7 0.64% Τζίρος: 290.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Διαδηλωτές εισέβαλλαν στην Αγροτική Έκθεση του Παρισιού

Συμπλοκές σημειώθηκαν ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές που έφεραν διακριτικά σήματα των τριών αγροτικών συνδικάτων, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Ε. Μακρόν συνομιλούσε με συνδικαλιστές.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έφτασε σήμερα το πρωί εν μέσω τεταμένου κλίματος στην Αγροτική Έκθεση (Salon de l'agriculture) του Παρισιού, στον χώρο της οποίας δεκάδες διαδηλωτές κατάφεραν σχεδόν την ίδια ώρα να διεισδύσουν παραβιάζοντας μια μπάρα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

Ο Γάλλος πρόεδρος έφτασε το πρωί στην Έκθεση για να συναντηθεί με συνδικαλιστές του τομέα. Σχεδόν την ίδια ώρα, διαδηλωτές, κάποιοι με σφυρίχτρες, έσπευδαν στην κύρια είσοδο, όπου σημειώθηκαν συμπλοκές με την αστυνομία. Διαδηλωτές των συνδικάτων FNSEA, Νέοι Αγρότες (Jeunes agriculteurs) και Αγροτικός Συντονισμός (Coordination rurale) παραβίασαν μπάρα και εισέβαλαν στο συγκρότημα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

Συμπλοκές σημειώθηκαν ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές που έφεραν διακριτικά σήματα των τριών συνδικάτων, την ώρα που ο Μακρόν άρχιζε να συνομιλεί με στελέχη των συνδικάτων σε άλλο χώρο εκεί κοντά, όπου ήταν ασφαλής. Μέλη των δυνάμεων της τάξης αναπτύχθηκαν στους διαδρόμους του εκθεσιακού χώρου και οι δυνάμεις της τάξης κατάφεραν να συγκρατήσουν τους διαδηλωτές.

Χθες, Παρασκευή, ο πρόεδρος Μακρόν ακύρωσε μεγάλη δημόσια συζήτηση που υπολόγιζε να έχει σήμερα στον χώρο της Αγροτικής Έκθεσης, προτείνοντας ωστόσο στα αγροτικά συνδικάτα συνάντηση πριν από τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης.

Η ιδέα μιας μεγάλης δημόσιας συζήτησης, χαρακτηριστικό του Μακρόν, μετατράπηκε σε φιάσκο καθώς η αναφορά την Πέμπτη στην πρόσκληση προς την περιβαλλοντική ένωση Soulèvements de la Terre (Εξεγέρσεις της Γης), έστω κι αν ακυρώθηκε γρήγορα, εξόργισε τους αγρότες.

Οι αγρότες διαδήλωσαν χθες μπροστά από το εκθεσιακό κέντρο και ορισμένοι παρέμειναν εκεί τη νύχτα. Στη γαλλική πρωτεύουσα είχε φτάσει άλλη μια πομπή από τρακτέρ στη διάρκεια της ημέρας, η οποία παρέμεινε για ώρες στην καρδιά του Παρισιού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Εμανουέλ Μακρόν με τον Κινέζο ΥΠΕΞ στο Παρίσι

Η συζήτηση αφορούσε κυρίως την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα, καθώς και στον τομέα της αεροναυπηγικής, ενώ η γαλλική πλευρά επανέλαβε την ανάγκη να ανοίξει η κινεζική αγορά στις γαλλικές επιχειρήσεις.
Εμανουέλ Μακρόν και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση δημοτικότητας Μακρόν στη Γαλλία λόγω διεθνών εξελίξεων και Τραμπ

Η δημοτικότητα του Μακρόν παραμένει χαμηλή, ωστόσο σημείωσε μικρή άνοδο λόγω των διεθνών εξελίξεων, αγγίζοντας το 20% τον Ιανουάριο. Ο πρωθυπουργός Λεκορνί έχασε δύο μονάδες, αλλά δεν κατέρρευσε μετά τη χρήση του άρθρου 49.3.
Εμανουέλ Μακρόν και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Καταδίκη δηλώσεων Τραμπ για στρατιώτες ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

Ο Μακρόν επαναλαμβάνει την ευγνωμοσύνη της Γαλλίας στις οικογένειες στρατιωτών που έπεσαν στο Αφγανιστάν, απαντώντας στους ισχυρισμούς Τραμπ ότι οι στρατιώτες των χωρών του ΝΑΤΟ δεν συνέβαλαν ουσιαστικά στον πόλεμο.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η Ευρώπη και η Γαλλία απαιτούν σεβασμό από τις ΗΠΑ

Ο Μακρόν ζήτησε σεβασμό για Γαλλία και Ευρώπη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι η ενωμένη ΕΕ αντιδρά αποτελεσματικά σε κρίσεις. Διαβεβαίωσε για στήριξη στη Δανία και για ετοιμότητα της Ευρώπης απέναντι σε απειλές.
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Σύνοδος ΕΕ: Ο Μακρόν δηλώνει επαγρύπνηση για τις σχέσεις με ΗΠΑ

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι Γαλλία και Ευρώπη αξίζουν σεβασμό, χαιρετίζοντας την εξομάλυνση με ΗΠΑ μετά από απειλές. Υπογράμμισε την ενότητα της ΕΕ υπέρ της Δανίας και διαβεβαίωσε για ετοιμότητα απέναντι σε νέες προκλήσεις.