ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
Πυροσβέστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στο Κίεβο μετά από επίθεση.

Τουλάχιστον δυο άνθρωποι νεκροί σε ρωσικό βομβαρδισμό στην Κραματόρσκ

Η πόλη αυτή είναι η τελευταία μεγάλη πόλη του Ντονμπάς υπό ουκρανικό έλεγχο, απέχει περίπου είκοσι χιλιόμετρα από το μέτωπο. Από το ξέσπασμα του πολέμου πριν από σχεδόν δυο χρόνια, υπέστη επανειλημμένες επιθέσεις από τα ρωσικά στρατεύματα.

Ρωσικός βομβαρδισμός στην πόλη Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, έπληξε σπίτια χθες Σάββατο, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ σωστικά συνεργεία αναζητούν τρίτο πρόσωπο στα συντρίμμια, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης. «Σωστικά συνεργεία ανέσυραν από τα συντρίμμια το πτώμα γυναίκας γεννημένης το 1977» και δεύτερο πτώμα, άνδρα 23 ετών, ανέφερε ο περιφερειάρχης Βαντίμ Φιλασκίν, ο οποίος αρχικά είχε κάνει λόγο για την «ενδεχόμενη» παγίδευση στα συντρίμμια τετραμελούς οικογένειας.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών να μεταφέρουν πτώμα μέσα σε νεκρικό σάκο και άλλους να ψάχνουν στα συντρίμμια. «Αρχικά άκουσα δυνατό βουητό, κατόπιν έκρηξη, τα παράθυρα και οι πόρτες του σπιτιού μας διαλύθηκαν από το ωστικό κύμα», αφηγήθηκε ο Αλεξάντρ, 25 ετών, κάτοικος της πόλης. «Ήμουν στο χολ και παίζαμε με την κόρη μου, δυο ετών, και τη γάτα. (Το παιδί) καταλήφθηκε από υστερία. Ξέραμε τους ανθρώπους που ζούσαν στο σπίτι» που καταστράφηκε, πρόσθεσε.

Δεκάδες μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών εργάζονται στον τόπο του βομβαρδισμού, απομακρύνοντας συντρίμμια ενίοτε με γυμνά χέρια, ενίοτε με φτυάρια. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα σβήνουν προβολείς που τροφοδοτούνται από θορυβώδεις γεννήτριες για να αφουγκραστούν, μήπως ακούσουν κάποιον ήχο που θα πιστοποιεί πως υπάρχουν ακόμη ζωντανοί. Πλάι στο σπίτι άνοιξε πελώριος κρατήρας.

Η Κραματόρσκ, τελευταία μεγάλη πόλη του Ντονμπάς υπό ουκρανικό έλεγχο, απέχει περίπου είκοσι χιλιόμετρα από το μέτωπο. Από το ξέσπασμα του πολέμου πριν από σχεδόν δυο χρόνια, η Κραματόρσκ υπέστη επανειλημμένες επιθέσεις από τα ρωσικά στρατεύματα. Τον Απρίλιο του 2022, ο σιδηροδρομικός σταθμός της Κραματόρσκ χτυπήθηκε από πύραυλο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 60 άνθρωποι. Ουκρανία και Ρωσία επέρριψαν την ευθύνη η μια στην άλλη για την εκτόξευσή του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Θέλουμε ένα Ιράν που δεν συνεργάζεται με τη Ρωσία

Ο Ζελένσκι συνάντησε στο Παρίσι τον Ρεζά Παχλαβί και τόνισε ότι η Ουκρανία επιθυμεί ένα ελεύθερο Ιράν, που δεν συνεργάζεται με τη Ρωσία ή αποσταθεροποιεί την περιοχή, σύμφωνα με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
Ρώσος διαπραγματευτής σε ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ζήτησαν αναβολή τριμερών συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας, λέει ο Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν να αναβληθούν οι τριμερείς συνομιλίες με τη Ρωσία λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Η Ρωσία αντιπροτείνει ως τόπο διεξαγωγής την Ελβετία ή την Τουρκία, όχι τις ΗΠΑ.
Βλαντιμίρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η προστασία κρίσιμων υποδομών μετά τις επιθέσεις

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε με το Συμβούλιο Ασφαλείας μέτρα για την προστασία κρίσιμων υποδομών, μετά τα ουκρανικά πλήγματα σε εργοστάσια, ενεργειακές εγκαταστάσεις και τερματικούς σταθμούς.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Διαμαρτυρία της Μόσχας σε Βρετανία και Γαλλία για πυραύλους Storm Shadow

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε τους πρεσβευτές Βρετανίας και Γαλλίας για να διαμαρτυρηθεί για ουκρανική πυραυλική επίθεση με Storm Shadow στο Μπριάνσκ, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια πρόκληση που υπονομεύει ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η χαλάρωση κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο χρηματοδοτεί πόλεμο

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η χαλάρωση των κυρώσεων των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο προσφέρει δισεκατομμύρια στη Ρωσία για τον πόλεμο και δεν βοηθά στην επίτευξη ειρήνης, κατά τη συνέντευξή του με τον Μακρόν στο Παρίσι.
Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια
ΔΙΕΘΝΗ

Rosatom: Αυξημένοι στρατιωτικοί κίνδυνοι κοντά στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια

Ο επικεφαλής της Rosatom προειδοποίησε για αυξημένους στρατιωτικούς κινδύνους στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια λόγω εντεινόμενων συγκρούσεων, με συχνές επιθέσεις από πυροβολικό και drones που προκαλούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.