ΓΔ: 2234.68 0.23% Τζίρος: 200.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:33
businessdaily-Tsezar_Kunikov-Russia

Ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν το ρωσικό αποβατικό πλοίο Tsezar Kunikov

Όπως μετέδωσαν ουκρανικά ΜΜΕ, ουκρανικά θαλάσσια drones έπληξαν και προκάλεσαν ζημιές σε μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο ανοιχτά της κατεχόμενης από τη Ρωσία Κριμαίας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας κατέστρεψαν το μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο Tsezar Kunikov ανοιχτά της κατεχόμενης Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός.

«Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, μαζί με την μονάδα πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας, κατέστρεψαν το μεγάλο αποβατικό πλοίο Tsezar Kunikov. Βρισκόταν σε ουκρανικά χωρικά ύδατα κοντά στην Αλούπκα την ώρα του πλήγματος», διευκρινίζει ο ουκρανικός στρατός σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Νωρίτερα o Ukrainska Pravda, μεγάλος ειδησεογραφικός ιστότοπος της Ουκρανίας, είχε μεταδώσει ότι ουκρανικά θαλάσσια drones έπληξαν και προκάλεσαν ζημιές σε μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο ανοιχτά της κατεχόμενης από τη Ρωσία Κριμαίας.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος είχε δημοσιοποιήσει βίντεο που έδειχναν στήλη καπνού να υψώνεται στη θάλασσα ανοιχτά της νότιας ακτής της Κριμαίας και ελικόπτερα να υπερίπτανται.

Ο Ουκρανός βουλευτής Ολέξι Χονσαρένκο δήλωσε ότι το πλοίο που αποτέλεσε στόχο ήταν το Tsezar Kunikov, το οποίο είχε συμμετάσχει στις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γεωργία το 2008.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα αυτό. Ωστόσο νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι κατέρριψε έξι ουκρανικά drones «πάνω από τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας».

Ο Χονσαρένκο και η Ukrainska Pravda δεν διευκρίνισαν πότε έγινε η επίθεση αυτή.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones έπληξαν σταθμό άντλησης πετρελαίου στη Νίζνι Νόβγκοροντ

Ουκρανικά drones χτύπησαν τον σταθμό άντλησης πετρελαίου Γκόρκι στη Νίζνι Νόβγκοροντ, προκαλώντας ζημιές σε τρεις δεξαμενές και εκτεταμένη πυρκαγιά σε 20.000 τ.μ., με τον σταθμό να αποτελεί βασικό μέρος του ρωσικού συστήματος πετρελαίου.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία, δύο στη Ρωσία από επιθέσεις

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία, σύμφωνα με τοπικές αρχές. Τρεις σκοτώθηκαν στο Ντνίπρο και δέκα τραυματίστηκαν, μεταξύ τους δύο κορίτσια. Η Ρωσία ανακοίνωσε δύο νεκρούς από ουκρανικές επιθέσεις.
Μέγκαν Μαρκλ χαμογελαστή
ΔΙΕΘΝΗ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του πρίγκιπα Χάρι στο Κίεβο με μήνυμα στήριξης

O πρίγκιπας Χάρι επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Κίεβο για να δηλώσει στήριξη στην Ουκρανία, που διανύει πέμπτο χρόνο πολέμου. Κατά την άφιξή του από Πολωνία ανέφερε: «Είναι ωραία να επιστρέφεις στην Ουκρανία».
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί στην Ουκρανία και ένας στη Ρωσία σε νέες επιθέσεις

Δυο νεκροί και οκτώ τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Ντνίπρο, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Μεταξύ των τραυματιών είναι δύο κορίτσια 9 και 14 ετών. Ένας νεκρός αναφέρθηκε και στη Ρωσία από ουκρανική επίθεση.
Κτίριο Κογκρέσου ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ δικαιολογούν τη χαλάρωση κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο Σκοτ Μπέσεντ υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να παρατείνει την αναστολή κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο ως τις 16 Μαΐου, επικαλούμενος τον αντίκτυπο του πολέμου κατά του Ιράν στις τιμές πετρελαίου.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι μόνο για τελική συμφωνία

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως ο Πούτιν θα συναντήσει τον Ζελένσκι μόνο για να οριστικοποιήσουν ενδεχόμενη συμφωνία τερματισμού του πολέμου, τονίζοντας ότι μια τέτοια συνάντηση πρέπει να έχει σαφή και παραγωγικό λόγο.