ΓΔ: 2011.41 -1.32% Τζίρος: 234.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Σημαία Βουλγαρίας φρούριο
Η σημαία της Βουλγαρίας με το φρούριο Τσάρεβετς στο Βελίκο Τίρνοβο στο φόντο.

Πάνω από 4,5 εκατ. άνθρωποι διέσχισαν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα το 2023

Στα συνοριακά περάσματα στα βουλγαροελληνικά σύνορα το 2023 εντοπίστηκαν 65 περιστατικά 90 ατόμων που μετέφεραν παράνομα εμπορεύματα που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Συνολικά 4.538.629 άνθρωποι διέσχισαν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα το 2023, ανακοίνωσε σήμερα το βουλγαρικό υπουργείο Εσωτερικών, απαντώντας σε έρευνα δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι μεταναστευτικές πιέσεις στα βουλγαροελληνικά σύνορα ήταν πολύ χαμηλότερες συγκριτικά με προηγούμενα έτη.

Στα συνοριακά περάσματα στα βουλγαροελληνικά σύνορα το 2023 εντοπίστηκαν 65 περιστατικά 90 ατόμων που μετέφεραν παράνομα εμπορεύματα που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης. Σε 54 περιστατικά διακινήθηκαν λαθραία 3,8 εκατομμύρια τσιγάρα, και άλλα καπνικά είδη. Οι περισσότερες περιπτώσεις παράνομης διακίνησης προϊόντων που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης εντοπίστηκαν μέσω του συνοριακού σημείου διέλευσης Μακάζα.

Ο αριθμός των ατόμων που διέσχισαν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα αυξήθηκε κατά 9% σε σύγκριση με το 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Αυτιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτιάς στο Ευρωκοινοβούλιο: Ίση στήριξη Ελλάδας με σύνορα της Βόρειας Ευρώπης

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Αυτιάς, κάλεσε την Κομισιόν να αντιμετωπίσει την Τουρκία ως απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και να ενισχύσει την οικονομική στήριξη προς τα ελληνικά σύνορα.
Άρμα μάχης και ελικόπτερα
ΔΙΕΘΝΗ

Κοινή εκπαίδευση στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας-Βουλγαρίας από το ΓΕΣ

Αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και του Βουλγαρικού Στρατού συνεκπαιδεύτηκαν από 13-17 Οκτωβρίου στο ΕΠΚΕΑΑΠ σε αστικό αγώνα, με ασκήσεις ταχείας αντίδρασης και εκκαθάρισης χώρων.
Φρίντριχ Μερτς με σμόκιν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ τη Δευτέρα στην Αθήνα

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ θα επισκεφθεί Αθήνα, Βουλγαρία και Ρουμανία τη Δευτέρα για συνομιλίες με θέμα την υποστήριξη στην Ουκρανία, την άμυνα, την οικονομία και τη διεύρυνση της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε η Γερμανία.