ΓΔ: 2671.5 -0.17% Τζίρος: 332.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Syria

Τους 12 έφτασαν οι νεκροί από το χθεσινό ισραηλινό πλήγμα στη Συρία

Το πλήγμα στοχοθέτησε και κατέστρεψε ένα τετραώροφο κτίριο στη συνοικία Μάζεχ (δυτικά), όπου διεξαγόταν μια «συνάντηση φιλοϊρανών ηγετών», ανέφερε η ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία. Πέντε από τους νεκρούς ήταν Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης.

Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών πέντε σύμβουλοι των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σκοτώθηκαν χθες στη Δαμασκό σε ένα αεροπορικό βομβαρδισμό που αποδίδεται στο Ισραήλ, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το πλήγμα στοχοθέτησε και κατέστρεψε ένα τετραώροφο κτίριο στη συνοικία Μάζεχ (δυτικά), όπου διεξαγόταν μια «συνάντηση φιλοϊρανών ηγετών», ανέφερε η ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

Σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, πέντε «στρατιωτικοί σύμβουλοί» του και «μέλη των συριακών δυνάμεων» σκοτώθηκαν στην επίθεση, που διαπράχθηκε, σύμφωνα με τους ίδιους, με «μαχητικά αεροσκάφη». Το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ για την επίθεση και υποσχέθηκε να πάρει εκδίκηση για τους νεκρούς του. Το Ισραήλ δεν έχει αντιδράσει σε αυτές τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε από 10 σε 12 μετά την ανάσυρση δύο πτωμάτων από τα συντρίμμια: πρόκειται για πέντε Ιρανούς συμβούλους και επτά φιλοϊρανούς μαχητές, εκ των οποίων τέσσερις Σύροι, δύο Λιβανέζοι και ένας Ιρακινός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Η Τουρκία μιμείται το Ιράν ενισχύοντας τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία

Ο Ισραηλινός πρέσβης στον ΟΗΕ, Ντάνι Ντάνον, επέκρινε την αυξημένη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Συρία, τονίζοντας ότι ξεπερνά κατά πολύ την ισραηλινή ζώνη ασφαλείας και προειδοποίησε για απειλές προς το Ισραήλ.
Σημαίες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς «είδε» η Αθήνα την τοποθέτηση Ισραηλινού «πρέσβη» στην Τουρκία

Πώς διαβάζει η Αθήνα τον διορισμό νέου ισραηλινού επιτετραμμένου στην Τουρκία. Η τεταμένη κατάσταση μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ, ο έντιμος διαμεσολαβητής τους και το παράθυρο για αποκατάσταση των διμερών του σχέσεων.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Το Ισραήλ αποσταθεροποιεί τη Συρία

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν, από τη Συρία, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι αποσταθεροποιεί τη χώρα, ενώ ο Σύρος ομόλογός του επανέλαβε τη δέσμευση της Δαμασκού στη διπλωματία. Η Άγκυρα διαψεύδει στρατιωτική παρουσία στη βορειοδυτική Συρία.
Σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Καμία αποχώρηση στρατευμάτων από νότια Συρία, λέει ο Υπ. Άμυνας

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ίσραελ Κατς, τόνισε ξανά ότι ο στρατός θα παραμείνει στη Συρία, στέλνοντας μήνυμα στον πρόεδρο της Συρίας, ενώ επισκέφθηκε στρατιώτες στο νότιο τμήμα, προκαλώντας αντίδραση από τη Δαμασκό.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Ερευνητές ΟΗΕ: Πιθανά «εγκλήματα πολέμου» οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Συρία

Ερευνητές του ΟΗΕ εξέφρασαν ανησυχία για πιθανή διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από το Ισραήλ στη Συρία, επισημαίνοντας συνεχείς ισραηλινές παραβιάσεις και πολλές αεροπορικές επιδρομές σε στρατιωτικούς στόχους στη χώρα.
Σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Παραμονή στρατευμάτων στη Συρία για ασφάλεια

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε στρατεύματα στη νότια Συρία, τονίζοντας ότι το Ισραήλ θα παραμείνει στην περιοχή λόγω συνεχιζόμενων απειλών. Η Άγκυρα αρνείται ότι σχεδιάζει να αναπτύξει δυνάμεις στη Συρία.