ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Ξεπέρασε τα θύματα του SARS ο νέος κοροναϊός

Στα 811 άτομα έχει φτάσει ο απολογισμός των νεκρών από το νέο κοροναϊό καθώς 89 ακόμα ασθενείς υπέκυψαν σε μια μέρα, με τα κρούσματα στη Κίνα να έχουν φτάσει τα 37.198.

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός ανέρχεται σε 811 ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ακόμη 89 ασθενείς υπέκυψαν το Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική επιτροπή υγείας. Τα θύματα ξεπέρασαν τον αριθμό των νεκρών που καταγράφηκαν παγκοσμίως από τον SARS την περίοδο 2002-2003.

Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, κατεγράφησαν επιπλέον 81 θάνατοι. Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, κατεγράφησαν 2.656 νέα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε 37.198 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Η Τράπεζα Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κίνα (ADBC) που ασχολείται αποκλειστικά με την χρηματοδότηση δράσεων αγροτικής πολιτικής, ενέκρινε την έκτακτη χορήγηση δανείων ύψους 10,07 δισ. γουάν (περίπου 1,44 δισ. δολαρίων) για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η κίνηση αυτή στοχεύει στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων για την παραγωγή και την αγορά ιατρικών υλικών ως προς την πρόληψη και τον έλεγχο εξάπλωσης της επιδημίας, όπως επίσης και για την αγορά δημητριακών, βαμβακιού και πετρελαίου, σύμφωνα με την ADBC.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Έτοιμοι για συνεργασία με ΗΠΑ μετά τις ενδιάμεσες εκλογές

Η Κίνα χαρακτήρισε τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ εσωτερικό ζήτημα και δήλωσε πρόθυμη για συνέχιση συνεργασίας με την Ουάσιγκτον, τόσο σε κοινού ενδιαφέροντος θέματα όσο και στην κατάλληλη διαχείριση διαφωνιών.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Θέλουμε συνεργασία με ΗΠΑ μετά τις ενδιάμεσες εκλογές

Η Κίνα δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για την υλοποίηση των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν μεταξύ των ηγετών τους, τόνισε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Μάο Νινγκ, μετά τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος 4,9% στο ακαθάριστο ωκεάνιο προϊόν Κίνας το εννεάμηνο 2026

Το ακαθάριστο ωκεάνιο προϊόν της Κίνας ανήλθε σε 8,5 τρις γιουάν το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2026, σημειώνοντας αύξηση 4,9%. Αυξημένη ήταν και η υπεράκτια παραγωγή πετρελαίου (+3,5%) και αλιευμάτων (+4,6%).
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση στη ζήτηση υπηρεσιών logistics στην Κίνα το εννεάμηνο 2026

Σταθερή αύξηση σημείωσε η ζήτηση υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας στην Κίνα το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2026, με συνολική αξία 280 τρις γιουάν και αύξηση 4,9%, χάρη στην ενίσχυση της βιομηχανίας και των νέων τεχνολογιών.
Ο Ουάνγκ Γι κινέζος υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα προς Φιλιππίνες: Σεβασμός στις «κόκκινες γραμμές» ζητά ο ΥΠΕΞ

Ο Γουάνγκ Γι κάλεσε τη Μανίλα να σταματήσει τη «δυσφήμιση» κατά της Κίνας και να τηρεί τις «κόκκινες γραμμές», εν μέσω αυξημένων εντάσεων στη Νότια Σινική Θάλασσα. Κατηγόρησε μάλιστα για κακόβουλες παρεμβάσεις στις διμερείς σχέσεις.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα-Γερμανία: Ενίσχυση συνεργασίας για ψηφιακά έξυπνα οχήματα

Η ηλεκτροκίνηση και η τεχνητή νοημοσύνη αναδιαμορφώνουν την αυτοκινητοβιομηχανία, φέρνοντας Κίνα και Γερμανία πιο κοντά μέσω συνεργασιών. Στο WICV στο Πεκίνο, αξιωματούχοι τόνισαν την ανάγκη συντονισμού και σταθερής προόδου.