ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Αζερμπαϊτζάν: Έξι νεκροί από έκρηξη σε αποθήκη εμπορευμάτων στο Μπακού

Από την πυρκαγιά που ακολούθησε την έκρηξη σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, επιβεβαίωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα. Λίγο νωρίτερα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκε έκρηξη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε μια αποθήκη εμπορευμάτων στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

Ο γενικός εισαγγελέας και το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, σε κοινή ανακοίνωσή τους, ανέφεραν ότι έχει ξεκινήσει ήδη προκαταρκτική έρευνα για «παραβίαση των κανόνων πυρασφάλειας».

Από την πυρκαγιά που ακολούθησε την έκρηξη σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, επιβεβαίωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα. Λίγο νωρίτερα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Φωτογραφίες και πλάνα που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα εν μέρει γκρεμισμένο κτίριο, με τη στέγη του να έχει βουλιάξει, απ’ όπου υψώνεται πυκνός καπνός. Μέλη των σωστικών συνεργείων εργάζονται πυρετωδώς ανάμεσα στα ερείπια.

Την περασμένη εβδομάδα τέσσερα νεογέννητα πέθαναν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε μια μαιευτική κλινική στο Μπακού. Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας για την τραγωδία αυτή, η πυρκαγιά αποδίδεται σε βραχυκύκλωμα.

Τον Απρίλιο του 2022 ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 37 τραυματίστηκαν από έκρηξη σε νυχτερινό κέντρο της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν, λόγω διαρροής υγροποιημένου αερίου.

Τέτοιου είδους συμβάντα είναι συχνό φαινόμενο σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, αφενός λόγω της παλαιότητας των εγκαταστάσεων και αφετέρου επειδή δεν τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Τρεις νεκροί σε επιθέσεις στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν

Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες αναφέρθηκαν από ιρανικό πρακτορείο λόγω «αμερικανοσιωνιστικών επιθέσεων» σε Τζαφαραμπάντ και Γκερμί στην επαρχία Αρνταμπίλ, κοντά στα σύνορα Ιράν-Αζερμπαϊτζάν. Το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ για ανάμειξη.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 47 νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις από χθες το βράδυ

Τουλάχιστον 47 νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και 97 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός από ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο, όπως αναφέρει το λιβανικό υπουργείο Υγείας. Οι επιθέσεις έγιναν από τα μεσάνυχτα ως σήμερα.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Δεκαοκτώ νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο και κλιμάκωση εντάσεων

Δεκαοκτώ νεκροί και 33 τραυματίες είναι ο απολογισμός από νυχτερινά ισραηλινά πλήγματα στο νότιο Λίβανο, παρά τη συμφωνία για παύση εχθροπραξιών. Το Ισραήλ ανακοίνωσε και τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών του στην περιοχή.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 15 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα κατά στόχων της Χεζμπολάχ

Τουλάχιστον 15 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το πρακτορείο ANI. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι επιθέσεις αποτελούν απάντηση σε επανειλημμένες παραβιάσεις της εκεχειρίας από τη Χεζμπολάχ.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Έμπολα: 196 νεκροί σε 837 κρούσματα στη ΛΔ Κονγκό, αντιδράσεις Ουγκάντας

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό κατέγραψε 29 νέα κρούσματα Έμπολα σε 24 ώρες, με το σύνολο να φτάνει τα 837 και 196 θανάτους. Η Ουγκάντα ζητά άρση περιορισμών, υποστηρίζοντας πως έχει ελέγξει την επιδημία.