ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
opla-weapon
Φώτο: Shutterstock

Πολωνία: Η Δύση να δώσει στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

«Θα πρέπει να απαντήσουμε στην τελευταία επίθεση στην Ουκρανία με γλώσσα που ο Πούτιν καταλαβαίνει», δήλωσε σήμερα ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι.

Η Δύση θα πρέπει να εντείνει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και να προμηθεύσει το Κίεβο με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ως απάντηση στους πρόσφατους βομβαρδισμούς της Ουκρανίας από τη Μόσχα, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι.

Η Ρωσία σφυροκόπησε χθες, Τρίτη, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ουκρανίας με ένα νέο κύμα σφοδρών αεροπορικών βομβαρδισμών που στοίχισε τη ζωή σε πέντε αμάχους και προκάλεσε εκκλήσεις για παροχή από τη Δύση περισσότερης στρατιωτικής βοήθειας.

«Θα πρέπει να απαντήσουμε στην τελευταία επίθεση στην Ουκρανία με γλώσσα που ο Πούτιν καταλαβαίνει: ενισχύοντας τις κυρώσεις ώστε να μην μπορεί να φτιάξει νέα όπλα με λαθραία ανταλλακτικά και δίνοντας στο Κίεβο πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που θα του δώσουν τη δυνατότητα να καταστρέψει εγκαταστάσεις εκτόξευσης και κέντρα διοίκησης», έγραψε ο Σικόρσκι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καταδίκη ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία και παραβίασης πολωνικού εναέριου χώρου

Η Ελλάδα καταδικάζει τις ρωσικές επιθέσεις σε αμάχους στην Ουκρανία και την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου, εκφράζοντας αλληλεγγύη στην Πολωνία και υπογραμμίζοντας πως τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Σε στενή επαφή με Πολωνία μετά την πτώση ρωσικού πυραύλου

Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με την Πολωνία μετά την πτώση ρωσικού πυραύλου στο έδαφός της και τονίζει πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για υπεράσπιση. Ενεργοποιήθηκαν αμυντικά συστήματα από Πολωνία και ΝΑΤΟ.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Ρωσικός πύραυλος Kh-101 φέρεται να έπεσε σε πολωνικό έδαφος

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας δήλωσε πως το αντικείμενο που έπεσε στην ανατολική χώρα φαίνεται να είναι ρωσικός πύραυλος Kh-101, εν μέσω ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία. Οι αρχές διενεργούν έρευνα, ενώ ζητήθηκε συνδρομή Ουκρανών ειδικών.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: 13 νεκροί από ρωσικά πλήγματα με 70 πυραύλους και 280 drones

Τουλάχιστον 13 νεκροί από ρωσικά αεροπορικά πλήγματα στην Ουκρανία, που έπληξαν μέχρι και τη Λβιβ, ενώ η Πολωνία απογείωσε μαχητικά. Ο Ζελένσκι επανέλαβε την ανάγκη ενίσχυσης της αντιαεροπορικής άμυνας από τους συμμάχους.
Σημαίες Πολωνίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Κίνηση αποκλιμάκωσης των εντάσεων με την Πολωνία

Η Ουκρανία πρότεινε νέες διαβουλεύσεις με την Πολωνία για να αμβλυνθούν οι εντάσεις λόγω ιστορικών διαφορών, ενώ ο Ζελένσκι έχασε διάκριση μετά την μετονομασία στρατιωτικής μονάδας που προκάλεσε αντιδράσεις στη Βαρσοβία.