ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης
Τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης πραγματοποιούν εναέρια αποστολή, υποδεικνύοντας τεχνολογική πρόοδο στον στρατό.

Ρεκόρ ρωσικών επιθέσεων με drones κατά της Ουκρανίας σύμφωνα με το Κίεβο

«Ο εχθρός χρησιμοποίησε αριθμό ρεκόρ επιθετικών drones». ανέφερε ο στρατός. Η Αεροπορία επίσης ανέφερε βομβαρδισμούς που έγιναν με τέσσερις πυραύλους S-300 στην περιοχή του Χαρκόβου και με τρεις πυραύλους Kh-31 και έναν Kh-59 που είχαν στόχο τις περιοχές Χερσώνα και Ζαπορίζια.

Ότι η Ουκρανία δέχθηκε έναν αριθμό ρεκόρ επιθέσεων με 90 ρωσικά drones χθες παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ανακοίνωσε σήμερα το Κίεβο, με τους περισσότερους βομβαρδισμούς να έχουν στόχο το Λβιβ και την Οδησσό, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο. Σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, 87 από τα 90 drones Shahed που εκτοξεύτηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις από τέσσερις κατευθύνσεις αναχαιτίστηκαν.

«Ο εχθρός χρησιμοποίησε αριθμό ρεκόρ επιθετικών drones». Η Αεροπορία επίσης ανέφερε βομβαρδισμούς που έγιναν με τέσσερις πυραύλους S-300 στην περιοχή του Χαρκόβου και με τρεις πυραύλους Kh-31 και έναν Kh-59 που είχαν στόχο τις περιοχές Χερσώνα και Ζαπορίζια.

Στο Λβιβ, οι βομβαρδισμοί κατέστρεψαν ένα πανεπιστήμιο και ένα μουσείο. Στην επαρχία της Οδησσού, ένα άτομο σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν στο τελευταίο αυτό κύμα ρωσικών επιθέσων, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Στο Χμελνίτσκι, ένα παιδί τραυματίστηκε. Μια γυναίκα σκοτώθηκε επίσης από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην επαρχία της Χερσώνας σήμερα, δήλωσε ο περιφερειάρχης Ολεξάντρ Προκούντιν.

Η Ρωσία θα «εντείνει» τους βομβαρδισμούς σε στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία ως απάντηση στα πλήγματα του ουκρανικού στρατού στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, απείλησε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. «Θα εντείνουμε τους βομβαρδισμούς, κανένα έγκλημα εναντίον αμάχων δεν θα μείνει ατιμώρητο, αυτό είναι βέβαιο», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σε στρατιωτικό νοσοκομείο, διευκρινίζοντας ότι τα στρατιωτικά πλήγματα θα έχουν στόχο «στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

«Βομβαρδίζουμε με όπλα ακριβείας τοποθεσίες λήψης αποφάσεων, τοποθεσίες όπου συγκεντρώνονται στρατιώτες και μισθοφόροι, και άλλα κέντρα τέτοιου τύπου, κυρίως στρατιωτικές εγκαταστάσεις (...) Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», ανέφερε ο Ρώσος ηγέτης. Χαρακτηρίζοντας «τρομοκρατική ενέργεια» την επίθεση στο Μπέλγκοροντ, ο ίδιος κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν «το κέντρο της πόλης, όπου οι άνθρωποι έκαναν τη βόλτα τους πριν από τη Πρωτοχρονιά». Ωστόσο, ο Πούτιν υποστήριξε ότι «η Ουκρανία δεν είναι εχθρός» από μόνη της και κατηγόρησε τη Δύση ότι χρησιμοποιεί το Κίεβο για να «λύσει τα δικά της προβλήματα» με τη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλέον τη «στρατηγική πρωτοβουλία» στο ουκρανικό μέτωπο, όπου κερδίζουν εδάφη μετά την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης. Ο βομβαρδισμός στο Μπέλγκοροντ ακολούθησε ένα σφοδρότατο κύμα ρωσικών βομβαρδισμών σε ουρανικές πόλεις την Παρασκευή, που άφησαν περίπου 40 νεκρούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Οι Ευρωπαίοι να συμμετέχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες για Ουκρανία

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε πως οι Ευρωπαίοι πρέπει να συμμετέχουν σε κάθε διαπραγμάτευση για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και πως ο Αντόνιο Κόστα ίσως έχει ρόλο στις ειρηνευτικές συνομιλίες, εφόσον αυτό διευκρινιστεί.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική πυραυλική επίθεση σε εξέλιξη στο Κίεβο

Πυραυλική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Κίεβο, με εκρήξεις και κόσμο να καταφεύγει σε καταφύγια, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Την επίθεση επιβεβαίωσε η στρατιωτική διοίκηση, χωρίς αναφορές για θύματα ή ζημιές.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί στη Νικόπολη από ρωσικό drone στην Ουκρανία

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους μια 87χρονη και ο 51χρονος γιος της, έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ρωσικού drone στη Νικόπολη Ουκρανίας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη. Θύματα δέχθηκαν επίθεση ενώ περπατούσαν στο δρόμο.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός και τραυματίας από ουκρανικό χτύπημα στη Μπριάνσκ, Ρωσία

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός ουκρανικής επίθεσης με drones στη ρωσική περιφέρεια Μπριάνσκ, ενώ σύμφωνα με τις αρχές, καταρρίφθηκαν δεκάδες drones σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας την Παρασκευή.