ΓΔ: 1403.83 0.01% Τζίρος: 1,728.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 DATA
Φώτο: Shutterstock

Ο ΠΟΥ ζητά 613 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του κοροναϊού

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιεσούς, είπε ότι μια πολυεθνική ομάδα του Οργανισμού θα αναχωρήσει για την Κίνα «πολύ σύντομα».

Εκατοντάδες ερευνητές και εμπειρογνώμονες θα συναντηθούν στη Γενεύη την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να θέσουν τις προτεραιότητες στην έρευνα και την ανάπτυξη των φαρμάκων, των διαγνωστικών μέσων και των εμβολίων για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα αποτελεσματικά θεραπευτικά μέσα για τον νέο κοροναϊό», τόνισε ο Δρ. Μάικ Ράιαν, ο εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος επειγόντων περιστατικών του ΠΟΥ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Η συνάντηση αυτή των ειδικών έχει προγραμματιστεί για τις 11-12 Φεβρουαρίου.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιεσούς, είπε ότι μια πολυεθνική ομάδα του Οργανισμού θα αναχωρήσει για την Κίνα «πολύ σύντομα».

Ο ΠΟΥ έκανε έκκληση για τη συγκέντρωση ποσού ύψους 613 εκατομμυρίων ευρώ (675 εκ. δολάρια) για την καταπολέμηση της ιογενούς πνευμονίας που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 500 ανθρώπους. «Ζητάμε 675 εκατ. δολάρια για να χρηματοδοτήσουμε το σχέδιο για τους τρεις επόμενους μήνες. Τα 60 εκατομμύρια προορίζονται για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων του ΠΟΥ και τα υπόλοιπα για τις χώρες που απειλούνται ιδιαίτερα» από τον ιό, εξήγησε ο Γκεμπρεγιεσούς.

«Είναι πολλά χρήματα τα 675 εκατομμύρια δολάρια, όμως είναι πολύ λιγότερα από τον λογαριασμό που θα κληθούμε να πληρώσουμε αν δεν επενδύσουμε στις προετοιμασίες από τώρα», πρόσθεσε.

Ο Γκεμπρεγιεσούς είπε επίσης ότι ο Οργανισμός θα στείλει σε 24 χώρες προστατευτικό υλικό, όπως 500.000 χειρουργικές μάσκες και 350.000 ζευγάρια γάντια. Περίπου 250.000 τεστ ανίχνευσης του ιού θα σταλούν επίσης σε περισσότερα από 70 εργαστήρια σε όλον τον κόσμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

emfragma
ΔΙΕΘΝΗ

Γέιλ: Το οικογενειακό ιστορικό ως παράγοντας στις καρδιοπάθειες

Το οικογενειακό ιστορικό δεν αποτελεί θανατική καταδίκη, διευκρινίζει ο αναπληρωτής κλινικός καθηγητής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Γέιλ, Κιθ Τσέρτσγουελ, αλλά θα πρέπει να αποτελεί προειδοποίηση.
ΔΙΕΘΝΗ

Η ατμοσφαιρική ρύπανση θεωρείται παράγοντας κινδύνου για τον αυτισμό

Σύμφωνα με τη μελέτη, κοινοί ατμοσφαιρικοί ρύποι, όπως τα μικροσωματίδια και τα οξείδια του αζώτου, μπορούν να πυροδοτήσουν πολύπλοκους βιολογικούς μηχανισμούς που επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου.
ΔΙΕΘΝΗ

Η απαγόρευση της μπούρκα θα τεθεί σε ισχύ από το 2025 στην Ελβετία

Η απαγόρευση δεν αφορά τον χώρο των αεροπλάνων ή διπλωματικές και προξενικές αποστολές, ενώ θα επιτρέπεται το κάλυμμα προσώπου σε χώρους λατρείας ή άλλους ιερούς χώρους, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Ypnos-Ygeia
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανική Εταιρεία Ύπνου ζητά να καταργηθούν οι αλλαγές της ώρας

Η λέκτορας Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde, Μέγκαν Κρόφορντ, σημειώνει ότι σε περίπτωση που επικρατήσει η θερινή ώρα όλο τον χρόνο, αυτό θα είναι «μια λανθασμένη ιδέα από την άποψη του ύπνου και της κιρκάδιας υγείας.