ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων
Φώτο: Giorgos Arapekos / SOOC

Σημαντικά προβλήματα προκαλεί στη Βουλγαρία η σφοδρή κακοκαιρία

Στην πρωτεύουσα Σόφια, η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε νότια τμήματα της πόλης λόγω καταστροφών σε γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος, όπως μετέδωσαν σήμερα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Περισσότερες από 1.000 περιοχές στη Βουλγαρία έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το Σαββατοκύριακο λόγω των ισχυρών ανέμων και έντονων χιονοπτώσεων, με προβλήματα να παρατηρούνται στις μεταφορές. Στην πρωτεύουσα Σόφια, η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε νότια τμήματα της πόλης λόγω καταστροφών σε γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος, όπως μετέδωσαν σήμερα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Βορειοανατολικά τμήματα της χώρας επλήγησαν περισσότερο από τις ασυνήθιστα έντονες χιονοπτώσεις για τον μήνα ΝοέμβριοΤέσσερις περιφέρειες χρειάστηκε να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ορισμένοι επαρχιακοί δρόμοι ήταν αδιάβατοι από την έντονη χιονόπτωση και από πτώσεις δέντρων. Εκτός των άλλων, επιβατικές αμαξοστοιχίες από τη Βάρνα προς τη Σόφια ακινητοποιήθηκαν λόγω κατεστραμμένων ηλεκτρικών γραμμών. Πολλές διεθνείς πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο της Βάρνας, ενώ καθυστερήσεις σημειώνονται και στις αερομεταφορές στο αεροδρόμιο της Σόφιας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορειβάτης στην κορυφή
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μαριέτα Γκεοργκίεβα, πρώτη Βουλγάρα στον Νότιο Πόλο από "τελευταία μοίρα"

Η Μαριέτα Γκεοργκίεβα έγινε η πρώτη Βουλγάρα που διένυσε με σκι 110 χλμ. φτάνοντας στον Νότιο Πόλο, στο πλαίσιο αποστολής που σκοπό έχει να εμπνεύσει παιδιά και νέους να αγαπήσουν την επιστήμη και την εξερεύνηση.
γέφυρα με καταιγίδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, και σε τμήματα των Κυκλάδων αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά.
Εργοστάσιο άνθρακα καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Το 2023 μειώθηκαν οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου

Το 2023 στη Βουλγαρία παρατηρήθηκε σημαντική μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, με εξαίρεση υπερφθοράνθρακες και υποξείδιο του αζώτου. Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν σε οξείδιο του θείου (36%) και CO2 (26%).