ΓΔ: 2002.91 -0.42% Τζίρος: 176.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Οι διεθνείς αγορές αναμένεται να δώσουν την τάση

Παραμένουν οι ανησυχίες σε διεθνές επίπεδο για το θέμα της αύξησης του ορίου του αμερικανικού χρέους, ενώ τα περιθώρια για συμφωνία στενεύουν.

Προσπάθεια να ξεπεράσουν το σοκ που προκαλεί το ενδεχόμενο χρεοκοπίας των ΗΠΑ καταβάλλεται στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις χθεσινές μεγάλες πιέσεις, ενώ το Χρηματιστήριο Αθηνών αρχίζει να εισέρχεται σε πιο «φυσιολογικές» συνθήκες μετά το ξέσπασμα που προκάλεσε το αποτέλεσμα των εκλογών. 

Στο επίκεντρο αναμένεται ότι θα βρεθούν σήμερα, πέραν των τραπεζικών μετοχών, οι τίτλοι των ΟΠΑΠ, AutoHellas και Quest, που ανακοίνωσαν χθες μεγέθη α’ τριμήνου, αλλά και αυτή της ΔΕΗ που θα δημοσιοποιήσει τα μεγέθη της μετά το κλείσιμο της αγοράς. 

Με θετικό βηματισμό κινούνται τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX να ενισχύεται 0,19%, τον FTSE 100 να έχει κέρδη 0,10%, ενώ άνοδο 0,09% εμφανίζει ο CAC 40. 

Θετική είναι η πορεία για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,45%, παρά το γεγονός ότι ο οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε σε υποβάθμιση σε «αρνητικές» τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, καθώς το θέμα της συμφωνίας για αύξηση του ορίου του χρέους παραμένει δύσκολη και τα περιθώρια χρόνου είναι ιδιαίτερα στενά. 

Στη χθεσινή συνεδρίαση η Wall Street, οι επενδυτές έδειξαν ότι ανησυχούν για το αδιέξοδο στο θέμα του χρέους, με αποτέλεσμα οι τρεις βασικοί δείκτες να κινηθούν με αρνητικό πρόσημο. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones υποχώρησε 0,77 στις 32.799,92 μονάδες, ενώ ο S&P 500 είχε απώλειες 0,72%, στις 4.115,60 μονάδες. Πτώση 0,61% για τον Nasdaq και έκλεισε στις 12.484,16 μονάδες.

Η εγχώρια αγορά είχε χθες μία λογική διόρθωση μετά την έκρηξη της Δευτέρας και τη συντήρηση δυνάμεων που καταγράφηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης, ενώ σήμερα οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα ακολουθήσει τις τάσεις που υπάρχουν και στις διεθνείς αγορές. 

«Σήμερα οι αγορές είναι πιθανό να ακολουθήσουν τις διεθνείς ενδείξεις, καθώς οι συνομιλίες για το ανώτατο όριο του χρέους επισκιάζουν το κλίμα», σημειώνει στο προσυνεδριακό της σχόλιο η Eurobank Equities. Από την πλευρά της η Euroxx επισημαίνει ότι «Αναμένουμε μια ευμετάβλητη συνεδρίαση με επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γραφική χρηματιστηρίου πτώσης
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Κοντά σε χαμηλο ημέρας με απώλειες 0,42%, δοκιμάζονται οι 2.000 μονάδες

Στις 2.0002,91 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με πτώση 0,42%. Οι τράπεζες παρέμειναν στο επίκεντρο λόγω των επικείμενων ανακοινώσεων οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. Πίεση και από την πτώση των Metlen, Coca Cola HBC.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
MARKET MAKER

Το άδειασμα στις δημοπρασίες, πιέσεις για ΕΧΑΕ και συμμαχίες στον ΟΠΑΠ

Η βύθιση της Παρασκευής, οι κρίσιμες ημερομηνίες των αποτελεσμάτων, η κίνηση της Eurobank που ωφελεί την ΕΧΑΕ, το άδειασμα σε τράπεζες και Metlen, η αδυναμία της Sarantis και ποια «μικρομεσαία» ξεχώρισαν.
Γραφικό αγοράς κρυπτονομισμάτων
ΑΓΟΡΕΣ

Απότομη στροφή στο Χρηματιστήριο με ρευστοποιήσεις σε τράπεζες, blue chips

Το θετικό κλίμα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες (-1,32%) του Γενικού Δείκτη που έκλεισε στις 2.011,41 μονάδες. Πολλές μετοχές έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας