ΓΔ: 2021.73 -0.57% Τζίρος: 192.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:00:02
Φώτο: Shutterstock

Με πτωτική πορεία αποχαιρετούν το 2019 τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στην τελευταία συνεδρίαση μιας επιτυχημένης χρονιάς, οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στρέφονται στην ρευστοποίηση κερδών και την επεξεργασία των μελλοντικών τους κινήσεων στην αγορά.

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς που απεδείχθη ιδιαίτερα κερδοφόρα για τους επενδυτές, μετά και το ράλι ανόδου που πραγματοποιήθηκε μέσα στον Δεκέμβριο.

Οι επενδυτές θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν τα κέρδη που είχαν νωρίτερα, ενώ παράλληλα επεξεργάζονται τις κινήσεις που θα πραγματοποιήσουν την επόμενη χρονιά, με τα σύννεφα του Brexit να έχουν απομακρυνθεί, ενώ αναμένεται και δημοσιοποίηση της ενδιάμεσης συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας που θα οδηγήσει στην εκτόνωση του εμπορικού πολέμου που ταλάνισε την παγκόσμια οικονομία.

Στις 13:30 ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παραμένει αμετάβλητος στις 416,18 μονάδες. Υπενθυμίζουμε πως ο πανευρωπαϊκός δείκτης κατέγραψε φέτος κέρδη 23%, αλλά υστέρησε σε σχέση τόσο με τον παγκόσμιο δείκτη MSCI όσο και με τον αμερικανικό δείκτη αναφοράς S&P 500.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωνει πτώση 0,62% και βρίσκεται στις 7.539 μονάδες, με τον DAX στην Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει απώλειες 0,66% στις 13.249 μονάδες και ο CAC 40 του Παρισιού καταγράφει οριακή πτώση 0,12% στις 5.974 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης καταγράφει απώλειες 0,66% στις 9.549 μονάδες με τον ΜΙΒ του Μιλάνου να είναι στις 23.506 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,06%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Τρίτη ημέρα ανόδου στο ΧΑ, επιστροφή αγοραστών και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας

Ξεπέρασε τις 2.060 μονάδες ο Γενικός Δείκτης που συνεχίζει σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεδρίαση. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Τρ. Κύπρου, Aktor, Viohalco, ΟΤΕ, ΔΕΗ ενώ ξεχώρισε και Coca Cola HBC.
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
ΑΓΟΡΕΣ

Η ανοδική κίνηση των διεθνών αγορών δίνει ώθηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπια άνοδο παρουσιάζουν οι τιμές των μετοχών στην έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, ακολουθώντας την τάση των ευρωπαϊκών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 2.022,25 μονάδες με άνοδο 0,24% και τζίρο 16,99 εκατ. ευρώ.