ΓΔ: 2014.47 0.04% Τζίρος: 199.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

Με οδηγούς Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα η άνοδος για το Χρηματιστήριο

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για τις μετοχές των Alpha Bank και ΕΤΕ, ενώ άνω του 1% κινούνται Eurobank και Τρ. Πειραιώς. Πιέσεις και πτώση άνω του 1% για τη ΔΕΗ.

Με οδηγό τη μετοχή της Alpha Bank, που για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κάνει ράλι, αλλά και στήριξη αλλά και αυτή της Εθνικής Τράπεζας η αγορά ξεπερνά το επίπεδο των 900 μονάδων και εμφανίζει εικόνα καλύτερη αυτής των ευρωπαϊκών. 

Στην Ευρώπη οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της δημοσιοποίησης των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, υπό την ελπίδα ότι θα «δείξουν» τις προθέσεις της τράπεζας για τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων. Κέρδη 0,12% για τον Stoxx 600, με τον DAX να υποχωρεί 0,08%. Οριακές μεταβολές για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 στο -0,01%. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 11:18 εμφανίζει κέρδη 0,43% στις 903,96 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 9 εκατ. ευρώ. Στο +0,58% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,04% υψηλότερα. 

Κέρδη 1,66% για τον τραπεζικό δείκτη, με τη μετοχή της Alpha Bank, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση να ξεχωρίζει και να ενισχύεται %, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο στον FTSE 25, τη Eurobank στο 0,56%, την Εθνική Τράπεζα να έχει κέρδη 2,01% και την Τρ. Πειραιώς να κινείται 1,43% υψηλότερα. 

Πιέσεις για τη μετοχή της ΔΕΗ με απώλειες που ξεπερνούν το 1%, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην πρώτη παροχή μερίσματος από το 2014 κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους. Απώλειες 0,31% εμφανίζει ο ΟΠΑΠ, αν και ανακοίνωσε ισχυρή αύξηση των μεγεθών του για το εννεάμηνο. Στο +0,48% η Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ να υποχωρεί 0,20%. 

Όπως σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης, «πλέον μένει να δούμε αν θα υπάρξει διπλή κορυφή, ή αν θα γίνει μια νέα κίνηση για τις 930 ή 944 μονάδες για το Γενικό Δείκτη. Το πολύ σημαντικό νέο δεδομένο είναι το ανέβασμα των stops σε πολύ κοντινά επίπεδα, ενώ το rebalancing θα σηκώσει τζίρο και κατόπιν ακολουθεί ο Δεκέμβριος που θα είναι καθαρά “παιχνίδι” των Ελλήνων θεσμικών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
ΑΓΟΡΕΣ

Μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο με τις ενεργειακές μετοχές να ξεχωρίζουν

Για μία ακόμα συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης, δοκίμασε τις 2.000 μονάδες και λόγω της βελτίωσης του κλίματος στο εξωτερικό προς τις τελευταίες ώρες των συναλλαγών, κατάφερε και πάλι να κλείσει πάνω από το εν λόγω σημείο.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Οι διεθνείς πιέσεις σπρώχνουν κάτω από τις 2.000 μονάδες τον Γενικό Δείκτη

Αρνητικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 0,73% στις 1.998,91 μονάδες. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι τράπεζες, ενώ η Aktor και η Coca Cola HBC κινούνται ανοδικά.
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
MARKET MAKER

Πάνω - κάτω δείκτες και ψυχολογία, ποιες μετοχές άντεξαν και σενάρια για ΑΔΜΗΕ

Τα σενάρια για αύξηση κεφαλαίου σε ΑΔΜΗΕ, ο ΟΤΕ και η ανακούφιση από Ρουμανία, η Theon που δυστυχώς δεν είναι στο Χ.Α., τα νούμερα της Εθνικής, η υπερβολή στη Jumbo και η «βουτιά» στη Wall Street..
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενες πιέσεις στο Χρηματιστήριο, απώλειες -0,50% για τον Γενικό Δείκτη

Κατάφερε να κρατήσει τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και με πρωταγωνίστριες τις μετοχές της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της Metlen και τις Aegean περιόρισε τις απώλειες στο 0,50% κλείνοντας στις 2.013,59 μονάδες.