ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Επιστροφή σε ανοδική πορεία αναμένουν οι αναλυτές

Επιλεκτικές τοποθετήσεις σε πιο «ασφαλείς» μετοχές αναμένουν οι αναλυτές, με το κλίμα σε διεθνές επίπεδο να έχει βελτιωθεί παρά τη νέα «βουτιά» της Wall Street.

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, παρά τη χθεσινή νέα «βουτιά» της Wall Street και εν αναμονή των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους τις επιθετικές κινήσεις των κεντρικών τραπεζών και έχοντας προεξοφλήσει ότι η σφιχτή νομισματική πολιτική θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. 

Χθες η Wall Street βρέθηκε εκ νέου αντιμέτωπη με ρευστοποιήσεις, συμπληρώνοντας την τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση πτώσης, με τον Dow Jones να έχει απώλειες 146,51 μονάδες ή 0,46%, στις 32.001,25 μονάδες, τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 39,80 μονάδες ή 1,06%, στις 3.719,89 μονάδες και τον τεχνολογικό Nasdaq να αποδυναμώνεται κατά 181,86 μονάδες ή 1,73%, στις 10.342,94 μονάδες.

Στην εγχώρια αγορά επικράτησαν εισαγόμενες πιέσεις με αποτέλεσμα το Χρηματιστήριο Αθηνών να κινηθεί καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, με το Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 861,76 μονάδες με πτώση 1,40%, έχοντας χαμηλό ημέρας στις 857,90 μονάδες (-1,85%) και υψηλό στις 867,71 μονάδες (-0,72%). 

«Για σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με άνοδο, καθώς οι επενδυτές κοιτάζουν πέρα από την παρούσα στάση της επιθετικής πολιτικής σύσφιξης με την διάθεση για ανάληψη ρίσκου να βελτιώνεται και από την πιθανή αλλαγή στάσης της Κίνας αναφορικά με την πολιτική μηδενικών κρουσμάτων Covid», σημειώνει στο προσυνεδριακό της σχόλιο η Eurobank Equities

Ελαφρώς πιο συγκρατημένη για τη σημερινή πορεία της αγοράς εμφανίζει η Euroxx η οποία τονίζει ότι «Περιμένουμε πως η διάθεση για μη ανάληψη ρίσκου θα συνεχιστεί, με κάποιες όμως επιλεκτικές τοποθετήσεις να εκδηλώνονται».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο, Μετοχές, Αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Σε πλήρη εξέλιξη το "January Effect" στο XA, δεκάδες μετοχές σε νέα υψηλά

Το λεγόμενο January Effect είναι σε πλήρη εξέλιξη στο Χρηματιστήριο και ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο +4,65% φτάνοντας σε νέα υψηλά 16ετίας. Πρωταγωνιστούν με +11,56% οι τράπεζες. 44 μετοχές έχουν δει τον Ιανουάριο νέα υψηλά.
ΑΓΟΡΕΣ

Σε νέα υψηλά 16 ετών το ΧΑ με τράπεζες και επιλεκτικές αγορές σε blue chips

Στις 2.219,59 μονάδες με άνοδο 0,59% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης δεχόμενος ώθηση από τις εκθέσεις των ξένων αναλυτών. Άλμα 8% για την μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και κέρδη που ξεπέρασαν το 2% για Εθνική και Aktor.