Μάζεμα των αρχικών απωλειών καταγράφεται τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ΧΑ να συνεχίζει να έχει καλύτερη εικόνα, χάρη στην καλή πορεία ορισμένων blue chips.
Στην Ευρώπη μετά από μεγάλες πιέσεις που οδήγησαν τους δείκτες σε απώλειες άνω του 1%, καταγράφεται μία διάθεση να υπάρξουν κάποιες επιλεκτικές αγοραστικές κινήσεις, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,31%. Ανάλογη είναι η εικόνα και στα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει περιορίσει τις απώλειές του σε μόλις 0,02%.
Ο Γενικός Δείκτης στις 15:51 εμφανίζει πτώση 0,10% στις 813,78 μονάδες, έχοντας κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 809,67 μονάδων και του υψηλού των 815,82 μονάδων. Αυτό που συνεχίζει να προβληματίζει είναι η μεγάλη υποχώρηση, σε σύγκριση με τα επίπεδα των προηγούμενων μηνών, της αξίας των συναλλαγών η οποία φθάνει μόλις στα 23,41 εκατ. ευρώ, σε μία ακόμη απόδειξη απροθυμίας των επενδυτών να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε «μεγάλη» κίνηση. Πτώση 0,07% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 0,43%.
Θετικό γύρισμα για τον τραπεζικό δείκτη με έστω και οριακά κέρδη 0,06%, ο οποίος ενδοσυνεδριακά έφθασε να υποχωρεί άνω του 1%, χάρη στις μετοχές των Εθνικής Τράπεζας και Eurobank που έχουν άνοδο 0,63% και 0,11% αντίστοιχα. Αντίθετα πτώση 0,47% εμφανίζει η Alpha Bank, σημαντικά, όμως, περιορισμένη σε σύγκριση με τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, με την Τρ. Πειραιώς να κινείται 0,14% χαμηλότερα.
Σταθερός υποστηρικτής της αγοράς παραμένει, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, η μετοχή της Coca-Cola HBC, η οποία επιδεικνύει αξιοσημείωτη κινητικότητα, έχοντας κέρδη 1,41% και αξία συναλλαγών που αγγίζει τα 530.000 ευρώ, αρκετά υψηλή για τη συγκεκριμένη μετοχή. Θετική πορεία και για τον ΟΠΑΠ με άνοδο 1,16%, ενώ ανοδικά έχει γυρίσει και η μετοχή του ΟΤΕ στο +0,86. Αντίθετα διατηρούνται, αν και έχουν περιοριστεί, οι πιέσεις για τη ΔΕΗ το -0,47%. Απώλειες που ξεπερνούν το 1% συνεχίζουν να εμφανίζουν οι τίτλοι των Jumbo, Viohalco, Motor Oil, Mytilineos και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.
Τα μηνύματα από τις κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν να προβληματίζουν τις αγορές, με Fed, ΕΚΤ και Τράπεζα της Αγγλίας να ξεκαθαρίζουν σε κάθε περίσταση ότι θα συνεχίσουν τις αυξήσεις επιτοκίων ακόμη και εάν υπάρξει απτό πλήγμα στην οικονομία.