ΓΔ: 2521.18 0.13% Τζίρος: 371.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
ΤΙΤΑΝ εργοστάσιο τσιμέντου
Φωτο: Τιταν

ΤΙΤΑΝ: Πωλήσεις 2,013 δισ. και αύξηση EBITDA 8,4% στο εννεάμηνο 2025

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ κατέγραψε πωλήσεις 2,013 δισ. και EBITDA 474 εκατ. στο εννεάμηνο 2025, με ισχυρές επιδόσεις σε Ελλάδα, ΗΠΑ και Αίγυπτο και θετική προοπτική από τη Fitch.

Αύξηση 1,4% κατέγραψαν οι πωλήσεις του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στο εννεάμηνο, φθάνοντας τα 2,013 δισ. ευρώ. Η θετική αυτή επίδοση αποδίδεται στις ισχυρές επιδόσεις σε Ελλάδα, ΗΠΑ και Αίγυπτο, όπου σημειώθηκε άνοδος στους όγκους πωλήσεων και διατήρηση σταθερών τιμών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα κέρδη EBITDA ενισχύθηκαν κατά 8,4% και διαμορφώθηκαν στα 474 εκατ. ευρώ, με το τρίτο τρίμηνο να ξεχωρίζει για την αύξηση των κερδών EBITDA κατά 19,9%. Η βελτίωση αυτή αποδίδεται στη συνετή διαχείριση του κόστους και στην ενίσχυση της ενεργειακής αποδοτικότητας.

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 223 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας οριακή μείωση 0,8%. Η μείωση αυτή δεν λαμβάνει υπόψη την έκτακτη ζημία ύψους 51,9 εκατ. ευρώ που συνδέεται με την πώληση της Adocim στο δεύτερο τρίμηνο.

Η ρευστότητα του Ομίλου παραμένει ισχυρή, με τον καθαρό δανεισμό να μειώνεται στα 302 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη δημόσια εγγραφή της Titan America και στην πώληση της Adocim. Ο δείκτης δανεισμού διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα (0,5x), παρά την καταβολή μερίσματος 3 ευρώ ανά μετοχή τον Ιούλιο.

Σημαντική είναι και η διατήρηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του Ομίλου από τον οίκο Fitch σε "BB+", με αναβάθμιση της προοπτικής σε θετική.

Οι επενδύσεις του Ομίλου παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, φθάνοντας τα 185 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο. Οι δαπάνες αυτές αντανακλούν τη συνεχιζόμενη υλοποίηση έργων ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων δράσεων για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, όπως το έργο IFESTOSCCS που βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης.

Η εξαγορά ποσοστού 80% της Baupartner στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, μέσω κοινοπραξίας, σηματοδοτεί την είσοδο της ΤΙΤΑΝ στον κλάδο προκατασκευασμένων προϊόντων σκυροδέματος. Παράλληλα, στη Φλόριντα εγκρίθηκε από τις αρμόδιες αρχές η παραγωγή νέων προϊόντων προκατασκευασμένου σκυροδέματος.

Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η εξαγορά ακόμη μιας μονάδας έτοιμου σκυροδέματος και ενός λατομείου αδρανών υλικών στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον αριθμό στρατηγικών επενδύσεων εντός του έτους σε τρεις.

Σύμφωνα με τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ, οι προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους παραμένουν θετικές. Η εταιρεία εκτιμά ότι η αύξηση στους όγκους πωλήσεων, οι ανθεκτικές τιμές, τα έργα μείωσης του κόστους και η βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας θα στηρίξουν περαιτέρω τα αποτελέσματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στην επίσκεψη αντιπροσωπείας της Εθνοφρουράς Φλόριντα στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία της Εθνοφρουράς Φλόριντα επισκέφθηκε την Ελλάδα 20-24 Ιουλίου στο πλαίσιο του State Partnership Program, με διμερείς συνομιλίες στο στρατόπεδο Παπάγου για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συμμετοχή κορυφαίων στρατιωτικών φορέων.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνομιλία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ Μπ. Αμπντελάτι

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Αιγύπτου, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική συνεργασία τους, που στηρίζεται σε αμοιβαία εμπιστοσύνη και κοινό όραμα. Δεσμεύτηκαν για ενίσχυση των σχέσεων και νέες υψηλού επιπέδου επαφές.
Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στον νέο ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, ανέδειξε τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική της Ευρώπης με αιχμή τις διασυνδέσεις, τα πράσινα καύσιμα, τους λιμένες και το νέο 3+1.
Άσραφ Σάλεμ Ζαχέρ και Γιάσερ Γκιουλέρ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αθήνα υποβαθμίζει την τουρκο - αιγυπτιακή προσέγγιση, αλλά ανησυχεί

Η στρατιωτική προσέγγιση Τουρκίας και Αιγύπτου αναδιαμορφώνει τις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Αθήνα να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις στη στρατηγική της.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ: Παρατείνεται η υποβολή εκθέσεων για επιθέσεις Χούθι στην Ερυθρά

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομόφωνα την Απόφαση 2826, από Ελλάδα και ΗΠΑ, παρατείνοντας για έξι μήνες τις τακτικές εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα για επιθέσεις Χούθι σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.