ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Ευρωπαϊκές αγορές: Άνοδος με ώθηση από τα σχόλια Τραμπ για τη συμφωνία με την Κίνα

Άνοδο στις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών με ώθηση από τα σχόλια του Τραμπ ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα «κινούνται στον σωστό δρόμο».

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς τα σχόλια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα «κινούνται στον σωστό δρόμο» προσέφεραν κάποια ηρεμία στις αγορές ύστερα από μια δύσκολη εβδομάδα.

O πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 λίγο νωρίτερα σημείωσε άνοδο 0,3%, με τις μετοχές των τραπεζών καθώς και των εταιριών τεχνολογίας και λιανικού εμπορίου να ηγούνται της ανόδου.

Παρά τη σημερινή άνοδο, ο δείκτης STOXX 600 οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση εδώ και δύο μήνες ύστερα από αντικρουόμενες δηλώσεις για το εμπόριο και την ανακοίνωση αδύναμων οικονομικών δεικτών στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία μειώθηκε απρόσμενα τον Οκτώβριο, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομίας. Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενισχύθηκαν κατά 0,2%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,03% και διαμορφώνεται στα 1,1107 δολάρια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στις ευρωπαϊκές μετοχές με πιέσεις στον κλάδο τεχνητής νοημοσύνης

Απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον δείκτη STOXX 600 να υποχωρεί κατά 0,1% στις 638,27 μονάδες, επηρεασμένες από τη διεθνή πτώση των μετοχών τεχνητής νοημοσύνης, κυρίως σε Ασία και Wall Street.
Οθόνη χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη των συναλλαγών

Με πτώση άνοιξαν οι ευρωπαϊκές μετοχές λόγω ανησυχιών για τις συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ. Ο δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 0,3% στις 639,64 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός κλάδος έμεινε στάσιμος και η ASML έχασε 1,1%.