ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
bonds-omologa-ekt
Φώτο: Shutterstock

Υποχωρούν τα ομόλογα ευνοημένα από την κρίση στην Ουκρανία

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έκλεισε στο 2,57% από 2,60% χθες, έναντι 0,26% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,31%.

Υποχωρούν τα ομόλογα, ευνοημένα από το σκηνικό πολέμου που έχει στηθεί εξαιτίας της κλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία, μια μέρα μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των περιοχών Λουχάνσκ και Ντόνετσκ.

Παρά τη νευρικότητα στις αγορές αναμένοντας το εύρος των κυρώσεων που θα αποφασίσει να επιβάλλει στη Ρωσία η ΕΕ, οι οποίες θα δώσουν και τον τόνο των επιπτώσεων στο αμιγώς οικονομικό πεδίο, τα ομόλογα βγαίνουν ευνοημένα από τη συνθήκη που επικρατεί. Και τούτο διότι σε περιόδους κρίσεως όπου επικρατεί έντονη αστάθεια και αβεβαιότητα, οι επενδυτές στρέφονται σ’ ασφαλέστερες τοποθετήσεις όπως τα κρατικά ομόλογα.

Στην εγχώρια αγορά και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, παρατηρήθηκε αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 203 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 55 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έκλεισε στο 2,57% από 2,60% χθες, έναντι 0,26% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,31%.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ καθώς διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1346 δολ από το επίπεδο των 1,131 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή που για την ισοτιμία ευρώ/δολ που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,1342 δολ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλία Ζελένσκι-Βανς για τις παγκόσμιες επιπτώσεις του πολέμου

Ο Ζελένσκι συνομίλησε με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς για τις ρωσικές επιθέσεις και επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της αντιαεροπορικής άμυνας, τονίζοντας τη σημασία των συστημάτων Patriot για την προστασία της Ουκρανίας.
Λευκός Οίκος ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επανένωση πέντε ουκρανό-ρωσικών παιδιών με τις οικογένειές τους

Πέντε ακόμη παιδιά ουκρανικής και ρωσικής καταγωγής επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Μελάνια Τραμπ για επιστροφή παιδιών εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία.
Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πιστεύω Ρωσία και Κίνα όταν δηλώνουν ότι δεν εξοπλίζουν το Ιράν

Ο Τραμπ προειδοποίησε Ρωσία και Κίνα να μην πουλήσουν όπλα στο Ιράν, δηλώνοντας πως πιστεύει ότι ο Πούτιν και ο Σι δεν εμπλέκονται σε τέτοιες συναλλαγές, τονίζοντας όμως ότι θα είναι «πολύ κακό γι’ αυτούς» αν το κάνουν.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο: Περιμένουμε νέες αμερικανικές προτάσεις για Ουκρανία

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι θεωρεί ειλικρινείς τις προσπάθειες των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μέχρι να πετύχει τους στόχους του, περιμένοντας νέες αμερικανικές προτάσεις.
Λογότυπο CIA ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εξετάζεται ρωσική εμπλοκή σε ιρανικές επιθέσεις κατά της CIA

Εκρήξεις σε εγκαταστάσεις της CIA στον Κόλπο, πιθανόν από ιρανικά drones, προβληματίζουν τις ΗΠΑ για πιθανή ρωσική υποστήριξη στο Ιράν με πληροφορίες ή τεχνολογία. Δύο βάσεις επλήγησαν, μεταξύ τους και το συγκρότημα της πρεσβείας στο Ριάντ.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Λαβρόφ-Ρούμπιο στο περιθώριο της συνόδου της ASEAN

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί αύριο στις Φιλιππίνες με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάρκο Ρούμπιο, για να συζητήσουν κυρίως τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, στο περιθώριο της συνόδου ASEAN.