ΓΔ: 2295.32 0.67% Τζίρος: 235.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
bonds-omologa-ekt
Φώτο: Shutterstock

Υποχωρούν τα ομόλογα ευνοημένα από την κρίση στην Ουκρανία

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έκλεισε στο 2,57% από 2,60% χθες, έναντι 0,26% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,31%.

Υποχωρούν τα ομόλογα, ευνοημένα από το σκηνικό πολέμου που έχει στηθεί εξαιτίας της κλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία, μια μέρα μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των περιοχών Λουχάνσκ και Ντόνετσκ.

Παρά τη νευρικότητα στις αγορές αναμένοντας το εύρος των κυρώσεων που θα αποφασίσει να επιβάλλει στη Ρωσία η ΕΕ, οι οποίες θα δώσουν και τον τόνο των επιπτώσεων στο αμιγώς οικονομικό πεδίο, τα ομόλογα βγαίνουν ευνοημένα από τη συνθήκη που επικρατεί. Και τούτο διότι σε περιόδους κρίσεως όπου επικρατεί έντονη αστάθεια και αβεβαιότητα, οι επενδυτές στρέφονται σ’ ασφαλέστερες τοποθετήσεις όπως τα κρατικά ομόλογα.

Στην εγχώρια αγορά και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, παρατηρήθηκε αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 203 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 55 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έκλεισε στο 2,57% από 2,60% χθες, έναντι 0,26% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,31%.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ καθώς διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1346 δολ από το επίπεδο των 1,131 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή που για την ισοτιμία ευρώ/δολ που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,1342 δολ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Καμία παύση πυρός παρά την εκεχειρία που διαπραγματεύτηκαν οι ΗΠΑ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι οι συγκρούσεις με τον ρωσικό στρατό συνεχίζονται παρά την εκεχειρία, κατηγορώντας τη Ρωσία πως δεν επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου και προετοιμάζει νέες επιθέσεις.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Γουίτκοφ και Κούσνερ αναμένονται σύντομα στη Μόσχα, λέει το Κρεμλίνο

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ δήλωσε ότι οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ, θα επισκεφθούν σύντομα τη Μόσχα για να συνεχίσουν συνομιλίες σχετικά με την Ουκρανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε τριήμερη εκεχειρία στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τριήμερη κατάπαυση πυρός στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας 9-11 Μαΐου, με αναστολή εχθροπραξιών και ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων ανά χώρα. Ο ίδιος τόνισε πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες συνεχίζονται.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ρούμπιο-Λαβρόφ για διπλωματικά θέματα

Οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Ρωσίας μίλησαν τηλεφωνικά για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, τους πολέμους στην Ουκρανία και στο Ιράν. Νέοι βομβαρδισμοί προκάλεσαν δεκάδες θύματα στην Ουκρανία και την Κριμαία, ενώ αναμένεται κατάπαυση πυρός λόγω επετείου.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Επικοινωνία Λαβρόφ-Ρούμπιο για διμερείς σχέσεις και διεθνή θέματα

Ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Μάρκο Ρούμπιο συζήτησαν τηλεφωνικά για τις διμερείς σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ και διεθνή ζητήματα, με το ρωσικό ΥΠΕΞ να χαρακτηρίζει τη συνομιλία εποικοδομητική και επαγγελματική.
Αμερικανοί στρατιώτες στολών
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν δίνει σε Κίνα και Ρωσία ευκαιρία να μελετήσουν τον στρατό των ΗΠΑ

Ο πόλεμος στο Ιράν πρόσφερε σε Κίνα, Ρωσία και Βόρεια Κορέα την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και τη χρήση νέων οπλικών συστημάτων.