ΓΔ: 2346.72 1.38% Τζίρος: 453.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:32
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets, wall street
Φωτο: Shutterstock

Νέο ρεκόρ για τον S&P 500 στη Wall Street, μεικτές τάσεις για Ευρώπη

Ανοδική πορεία και για την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου στο 1,332%, ενώ θετική είναι η εικόνα για τις τραπεζικές μετοχές. Πιέσεις για DAX 30 στην Ευρώπη λόγω της υποχωρήσης του επιχειρηματικού κλίματος.

Στην κατάκτηση νέων ιστορικών υψηλών οδεύει η αμερικανική αγορά με ώθηση από τις μετοχές τραπεζικών ομίλων αλλά και εταιρειών που ευνοούνται από το περαιτέρω «άνοιγμα» της οικονομίας. 

Κέρδη 128 μονάδων ή 0,36% για τον Dow Jones, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,29% κατακτώντας νέο ιστορικό υψηλό, ενώ οριακές απώλειες 0,04% εμφανίζει ο τεχνολογικός Nasdaq

Παράλληλα, όμως, ανοδικά κινείται και η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, η οποία έφθασε στο 1,332%, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Αυγούστου και συμβάλλοντας στο να κινηθούν υψηλότερα οι μετοχές τραπεζικών ομίλων. Ενίσχυση σχεδόν 2% για τους τίτλους των JPMorgan Chase, Bank of America και Wells Fargo, ενώ ανάλογη πορεία ακολουθούν και περιφερειακές αμερικανικές τράπεζες όπως οι Ζions and Fifth Third. Συνεχίζεται η πολύ καλή πορεία για τους αερομεταφορείς με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται 1%, ενώ κέρδη 2% εμφανίζει η MGM Resorts και 1,5% η Booking Holidays. 

Την ίδια ώρα θετικές είναι οι ειδήσεις από το μέτωπο του κορονοϊού με τα νέα κρούσματα να μειώνονται στις ΗΠΑ, ενώ η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι ένα νέο φάρμακο κατά της νόσου έδωσε ενθαρρυντικές ενδείξεις στις πρώτες κλινικές δοκιμές. 

Φυσικά η προσοχή παραμένει στο Συνέδριο του Jackson Hole το οποίο ξεκινά αύριο, ενώ την Παρασκευή θα εκφωνήσει την ομιλία του –εξ αποστάσεως και όχι δια ζώσης λόγω της πανδημίας – ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ένα γεγονός που μπορεί να σηματοδοτήσει τη μορφή που θα έχει ο επόμενος κύκλος για τις διεθνείς αγορές, ανάλογα με το τι θα αποκαλύψει ο πρόεδρος της τράπεζας για τη μελλοντική νομισματική της πολιτική. 

«Μαζεύει» τα κέρδη της η αγορά πετρελαίου, με το brent να ενισχύεται 0,75% στα 70,94 δολάρια και το αμερικανικό αργό να έχει κέρδη 0,65% στα 67,98 δολάρια, ενώ πτωτικά κινείται η αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να υποχωρεί 0,92% στα 1.791,95 δολάρια και τον άργυρο να αποδυναμώνεται 0,51% στα 23,7 δολάρια. 

Σε διαφορετική κατεύθυνση οι ευρωπαϊκές αγορές 

Μεικτά ήταν τα πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, με το γερμανικό χρηματιστήριο να εμφανίζει τις μεγαλύτερες απώλειες, μετά και την υποχώρηση, υψηλότερα του αναμενόμενου, του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Ifo τον Αύγουστο. 

Πρακτικά αμετάβλητος στις 471 μονάδες ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, με κέρδη μόλις 0,01%, καθώς οι μετοχές ταξιδιωτικών ομίλων και εταιρειών ψυχαγωγίας ενισχύθηκαν 1,8%, ενώ αυτές κοινής ωφέλειας υποχώρησαν 0,8%. 

Πτώση 0,28% για τον  γερμανικό DAX 30 στις 15.860 μονάδες, μετά την ανακοίνωση ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo στη Γερμανία για τον Αύγουστο. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 99,4 μονάδες έναντι 100,7 μονάδων τον Ιούλιο και αντί εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για διαμόρφωση στις 100,4 μονάδες. 

Άνοδος 0,34% για τον βρετανικό FTSE 100 στις 7.150 μονάδες, με τον γαλλικό CAC 40 να ενισχύεται 0,18% στις 6.676 μονάδες. Θετική εικόνα για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας όπου ο ιταλικός FTSE MIB είχε κέρδη 0,12% στις 26.060 μονάδες και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 βρέθηκε στο +0,32% και τις 8.977 μονάδες. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Υψηλή μεταβλητότητα στις αγορές με φόντο Fed, μέταλλα και τεχνολογία

Σε περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας, η Wall Street κινείται πτωτικά ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν κέρδη, με τους επενδυτές να μειώνουν ρίσκο εν μέσω βουτιάς σε μέταλλα και αβεβαιότητας για τη Fed.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΑΓΟΡΕΣ

Ο Τραμπ ανεβάζει την ένταση και οι αγορές πέφτουν σε περιδίνηση

Οι απειλές Τραμπ για δασμούς και η ένταση με την ΕΕ με φόντο την Γροιλανδία φέρνουν sell-off στις διεθνείς αγορές, ενώ χρυσός–ασήμι γράφουν νέα ρεκόρ. Τα νέα «επεισόδια» της σύγκρουσης και οι αντιδράσεις της ΕΕ.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Υπό πίεση οι αγορές, «κρατά» η Αθήνα μετά τις νέες απειλές Τραμπ

Σε αναταραχή οι παγκόσμιες αγορές μετά τις νέες δασμολογικές απειλές του Ντ. Τραμπ με φόντο την Γροιλανδία. Πως ετοιμάζεται να απαντήσει η ΕΕ. Διατηρεί τις άμυνές του το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Αγορές-Χρηματιστήρια
ΑΓΟΡΕΣ

Εύθραυστη ισορροπία στις αγορές: Τεχνολογία και Bitcoin στο επίκεντρο

Οι αγορές παλεύουν να κρατήσουν ισορροπία καθώς η μεταβλητότητα αυξάνεται και οι επενδυτές αναζητούν κατεύθυνση σε κλίμα αβεβαιότητας. Απώλειες 0,81% για τον Γενικό Δείκτη και σε παρόμοια επίπεδα για τον ευρωπαϊκό Stoxx 600.