ΓΔ: 2098.05 0.69% Τζίρος: 279.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Shutterstock

Ανακάμπτουν τα ομόλογα και σήμερα οι τιμές κινούνται ανοδικά

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,59% από 0,61% που έκλεισε χθες έναντι -0,52% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,61%.

Aνοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές των ομολόγων μετά τη διόρθωση της χθεσινής ημέρας. Έτσι η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 0,65 (έως το 0,58%), του 5ετούς στο 0,04% και του 15ετους στο 0,86%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 168 εκατ. ευρώ , εκ των οποίων τα 127 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,59% από 0,61% που έκλεισε χθες έναντι -0,52% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,61%.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2246 δολ. από τα 1,2271 δολ. που άνοιξε η αγορά. Tα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ δεν άσκησαν σημαντικές πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα, παρόλο που για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα (Δεκέμβριο) μετά τον περασμένο Απρίλιο η απασχόληση μειώθηκε κατά 140.000 θέσεις εργασίας.

Από την άλλη, στην Ευρωζώνη οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν σε μηνιαία βάση τον μήνα Νοέμβριο υποχώρηση (6,1%) μεγαλύτερη της εκτιμώμενης (-3,4%) και σε ετήσια βάση μειώθηκαν κατά 2,9% (εκτίμηση: 0,9%, Οκτώβριος: 4,2%), κυρίως λόγω της εκ νέου εξάπλωσης της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων. Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο ελαφρώς υψηλότερα (90,4) του αναμενομένου (89,8).

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,2250 δολ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλική οικονομική κρίση
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνδυνος απόρριψης του γαλλικού κρατικού προϋπολογισμού για το 2026

Ανησυχία προκαλεί στην Ευρώπη η πολιτική αβεβαιότητα στη Γαλλία, με το δημόσιο χρέος να φτάνει τα 3,4 τρισ. ευρώ και πιθανή αδυναμία ψήφισης προϋπολογισμού για το 2026. Πιθανότερη λύση ειδικός νόμος για είσπραξη φόρων και δανεισμό.
Σεμπαστιέν Λεκορνί πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Παραιτήθηκε ο Λεκορνί - Πτώση ευρώ, άνοδος κόστους δανεισμού

Το ευρώ έχασε 0,63% έναντι του δολαρίου μετά την παραίτηση του Γάλλου πρωθυπουργού, εξέλιξη που εντείνει την πολιτική κρίση και ενισχύει τους κινδύνους για την αξιοπιστία της χώρας στις αγορές ομολόγων.
Piraeus Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τρ Πειραιώς: Αγορές σε ιστορικά υψηλά μετά τη μείωση επιτοκίων της Fed

Σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων της Τρ. Πειραιώς, οι διεθνείς αγορές κατέγραψαν νέα ρεκόρ μετά τη μείωση επιτοκίων από τη Fed, γεγονός που οδήγησε σε πτώση του δολαρίου και ενίσχυσε τις τιμές εμπορευμάτων και αγροτικών προϊόντων.