ΓΔ: 1474.44 -0.25% Τζίρος: 89.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:14:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

«Κλειδώνουν» οι 800 μονάδες στο ΧΑ, ισχυρή άνοδος 3% για τράπεζες

Ράλι 7% για τη μετοχή της Aegean Airlines, ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφουν ΟΛΠ και ΕΥΔΑΠ. Στο «κόκκινο» ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Viohalco, ΔΕΗ και MIG.

Σε ισχυρή άνοδο παραμένει ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου, ο οποίος διευρύνει τα κέρδη του 13,15% των προηγούμενων ημερών και φαίνεται να κλειδώνει και τις 800 μονάδες, «κοιτώντας» τον επόμενο στόχο στη ζώνη των 820 – 840 μονάδων. 

Εντυπωσιακή διατηρείται και η πορεία του τραπεζικού δείκτη, ο οποίος έχει σημειώσει άνοδο 33,86% στις προηγούμενες δεκατρείς συνεδριάσεις. Ώθηση στις τράπεζες δίνει και η κίνηση της Κομισιόν, η οποία αναμένεται να αποκαλύψει την επόμενη εβδομάδα το στρατηγικό της σχέδιο για την ίδρυση bad banks σε εθνικό επίπεδο. 

Εξάλλου, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει υποβάλει στην κυβέρνηση από τα τέλη Σεπτεμβρίου αναλυτικό σχέδιο για την ίδρυση εταιρείας διαχείρισης στοιχείων ενεργητικού, το οποίο προβλέπει όχι μόνο τη μεταβίβαση στο νέο οργανισμό του μεγαλύτερου μέρους των μη εξυπηρετούμενων δανείων που θα απομείνουν μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Ηρακλής», αλλά και τη μεταφορά αναβαλλόμενων φορολογικών πιστώσεων (DTC), ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα των κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,46%, στις 802,76 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 59,35 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1,57%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,91%. 

Ο δείκτης Τραπεζών ενισχύεται 3,2%, με την Alpha Bank να ενισχύεται 4,6%, την Τρ. Πειραιώς στο +4,5%, τη Eurobank να κινείται στο +2,9% και την ΕΤΕ να κερδίζει 2,1%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (7%), του ΟΛΠ (5%), της ΕΥΔΑΠ (4,07%), της EXAE (1,7%), της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (1,6%), του ΟΠΑΠ (1,57%), της Coca - Cola HBC (1,47%) και της Ελλάκτωρ (1,3%). 

Αντιθέτως πτώση καταγράφει η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (0,4%), της Viohalco (0,4%), της ΔΕΗ (0,3%) και της MIG (0,27%).

Σημειώνεται πως σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, το πιθανότερο είναι, μετά το ράλι των προηγούμενων εβδομάδων, να υπάρξει συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών και ίσως και μια διόρθωση, ενώ η μεγάλη άνοδος φαίνεται να είναι αποτέλεσμα και της προηγούμενης υπερβολικής πτώσης, καθώς ακόμα και τώρα, ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει από τις αρχές του έτους απώλειες 14,2%. Το ίδιο ισχύει και για τις τραπεζικές μετοχές. Παρά το ράλι και τον διπλασιασμό των τιμών τους, ο δείκτης του κλάδου από τις αρχές του έτους εμφανίζει απώλειες κοντά στο 45%, όταν οι τράπεζες στην Ευρώπη είναι στο 16,6% και στις ΗΠΑ στο 6,8%.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Διευρύνονται οι απώλειες στο ΧΑ που μένει πίσω από τις διεθνείς αγορές

Η πτώση των Coca Cola HBC και ΔΕΗ, καθώς η διεύρυνση των απωλειών στον τραπεζικό κλάδο, συμπαρασύρει χαμηλότερα τον Γενικό Δείκτη σε ελεγχόμενη πτώση και την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Μικρή πτώση αλλά παραμένει στα επίπεδα των 1.470 μονάδων το ΧΑ

Πιέζουν την αγορά οι απώλειες που ξεπερνούν το 1% των Coca Cola HBC και ΔΕΗ, ενώ Aegean και ΑΔΜΗΕ κινούνται επίσης χαμηλότερα. Μαζεύει τις απώλειες ο τραπεζικός δείκτης με στήριξη από την μετοχή της Πειραιώς.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρεί τις 1.470 μονάδες ο Δείκτης παρά την πίεση των διεθνών αγορών

Ελεγχόμενες απώλειες καταγράφει στο ξεκίνημα ο Γενικός Δείκτης με «βαρίδια» τις μετοχές Coca Cola HBC και ΔΕΗ που υποχωρούν άνω του 1%. Σε χαμηλές στροφές ο τραπεζικός δείκτης που καταγράφει μικρή πτώση 0,3%.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Διατηρείται το ανοδικό μομέντουμ στο ΧΑ με ώθηση από τράπεζες, Coca Cola

Εν μέσω θετικού κλίματος, ο Γενικός Δείκτης ακολουθεί τον ανοδικό βηματισμό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων οδεύοντας να κλείσει με θετικό πρόσημο και εδραιωμένος πάνω από τις 1.460 μονάδες τον Ιούλιο.