ΓΔ: 2144.71 1.25% Τζίρος: 285.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές, επανέρχονται οι ελπίδες για το εμβόλιο

Η επανέναρξη των κλινικών δοκιμών της AstraZeneca ενίσχυσε τις αγορές και αναπτέρωσε τις ελπίδες την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε νέο ρεκόρ κρουσμάτων.

Με ανοδικά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς επανήλθαν οι ελπίδες για τη δημιουργίας ενός εμβοίου κατά του κορονοϊού.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,4%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει άνω του 1%.

Ο DAX στη Γερμανία σημειώνει άνοδο 0,4%, ο CAC 40 στη Γαλλία 0,65%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,28%. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει κέρδη 0,52%, ενώ ο FTSE MIB στην Ιταλία κινείται στο +0,2%.

Η ανακοίνωση για την επανέναρξη της φάσης 3 των κλινικών δοκιμών της AstraZeneca για το υποψήφιο εμβόλιο κατά του κορονοϊού ενίσχυσε τις αγορές και αναπτέρωσε τις ελπίδες την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε νέο ρεκόρ κρουσμάτων.

Οι κλινικές δοκιμές της AstraZeneca είχαν διακοπεί προσωρινά την προηγούμενη εβδομάδα για λόγους ασφαλείας, καθώς ένας από τους συμμετέχοντες εμφάνισε μια ασθένεια. Η φαρμακευτική εταιρεία πήρε την έγκριση και ξεκίνησε εκ νέου τις δοκιμές στη Βρετανία, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ασθένεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι σε ΧΑ και διεθνείς αγορές εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν

Σε ανοδικούς ρυθμούς κινούνται οι διεθνείς αγορές, εν αναμονή της λήξης του τελεσίγραφου που έχει θέσει στο Ιράν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ. Υπεραποδίδει το ΧΑ με κέρδη 1,91% στις 2.158,75 μονάδες.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Oριακή άνοδος με φόντο τη νέα ένταση στη Μέση Ανατολή λόγω Ιράν

Οι ευρωπαϊκές μετοχές άνοιξαν σχεδόν αμετάβλητες, με τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και το τελεσίγραφο Τραμπ προς το Ιράν να κρατούν επιφυλακτικούς τους επενδυτές ξανά.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αγορές σε επιφυλακή εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ

Οι αγορές κινούνται με επιφυλακτικότητα ενόψει της λήξης του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν. To πετρέλαιο παραμένει πάνω από τα 110 δολάρια καθώς κυριαρχούν οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό της αγοράς.
Άγαλμα Ελευθερίας, Wall Street
ΔΙΕΘΝΗ

Υποχωρούν Γουόλ Στριτ και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το διάγγελμα Τραμπ

Σε μεγάλη πτώση βρέθηκαν σήμερα τα διεθνή χρηματιστήρια, με τη Wall Street και τις ευρωπαϊκές αγορές να καταγράφουν σημαντικές απώλειες, μετά τις νέες κινήσεις του Τραμπ για το Ιράν και ενόψει του καθολικού Πάσχα.