ΓΔ: 2107.88 0.41% Τζίρος: 224.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Ανάκαμψη μετά το τεχνολογικό sell off για Ευρώπη 

Ανοδική αντίδραση για τις αγορές της Ευρώπης και τα αμερικανικά futures, με την προσοχή να στρέφεται και στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Σε τροχιά ισχυρής ανάκαμψης κινούνται οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, μετά το νέο sell off για τις μετοχές υψηλής τεχνολογίας που σημειώθηκε στη Wall Street αλλά και εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ. 

Οι ισχυρές πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές εντάθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν εκ νέου σε κατοχύρωση κερδών, με δεδομένο το γεγονός ότι ο κλάδος είχε σημειώσει ένα εντυπωσιακό ράλι το τελευταίο διάστημα, καθώς η κρίση της πανδημίας δεν φαίνεται να πλήττει κορυφαία ονόματα όπως αυτά των Apple, Amazon.com και αρκετών ακόμη εταιρειών. 

Την ίδια ώρα η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, την πρώτη μετά την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων για την πορεία της ευρωζώνης στο β' τρίμηνο του 2020, με τους αναλυτές να εμφανίζονται διχασμένοι ως προς τις εκτιμήσεις τους για το τι θα πράξει η τράπεζα. Ορισμένοι εξ αυτών θεωρούν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει στάση αναμονής, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές της πολιτικής της. 

Στο παραπάνω πλαίσιο κέρδη 0,7% σημειώνει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600, με τον γερμανικό DAX 30 να ενισχύεται 1,08% και τον βρετανικό FTSE 100 να έχει άνοδο της τάξης του 1,09%. Στο +0,92% ο γαλλικός CAC 40, με τον ιταλικό FTSE MIB να έχει κέρδη 0,8% και τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να κινείται 0,65% υψηλότερα.

Θετική η εικόνα αυτήν την ώρα και για τα futures της Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να εμφανίζουν άνοδο που κυμαίνεται από 0,7% έως και 1,6%. 

Πιέσεις για τις ασιατικές αγορές στον απόηχο της πτώσης της Wall Street, με τον Nikkei να υποχωρεί 1,04%, τον Hang Seng να αποδυναμώνεται 0,96% και τον Shanghai Composite να σημειώνει πτώση 1,8%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με καλό τζίρο επανήλθε πάνω από τις 2.100 μονάδες ο ΓΔ

Στις 2.107,88 μονάδες με άνοδο 0,41% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Το road show της Morgan Stanley αφύπνισε αρκετές μετοχές και σήμερα παρατηρήθηκαν επιλεκτικές τοποθετήσεις, οδηγώντας τον Δείκτη ξανά πάνω από τις 2.100 μονάδες.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΔΕΗ δίνουν ώθηση στο ΧΑ, με τον ΓΔ σε ήπια άνοδο

Με ήπια άνοδο κινούνται οι μετοχές στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.106,82 μονάδες (+0,36%) και τζίρο στα 15,77 εκατ. ευρώ, ενώ η αγορά ξεπερνά τις 2.100 μονάδες
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος κόντρα στο διεθνές κλίμα με ώθηση από το road show στο Λονδίνο

Προς το τέλος της συνεδρίασης πύκνωσαν οι εντολές αγοράς, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει υψηλότερα κατά 0,78% και στις 2.099,35 μονάδες. Ισχυρή άνοδο 4% από Motor Oil και ιστορικά υψηλά. Κέρδη πάνω από 3% για Eurobank.