ΓΔ: 2346.72 1.38% Τζίρος: 453.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:32
Φώτο: Shutterstock

Κέρδη άνω του 1% στην Ευρώπη, μετά τα νέα ρεκόρ της Wall

Παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης και τις λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας. 

Κέρδη άνω του 1% καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, έπειτα από τα νέα ρεκόρ στη Wall Street εχθές και παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης και τις λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας, σπάζοντας το τετραήμερο πτωτικό σερί. 

Ο Stoxx 600 ενισχύεται 1,2%, έχοντας χάσει πάνω από 2% στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις. Ο γερμανικός DAX κερδίζει 1,47% και ο CAC 40 στη Γαλλία 1,41%. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται στο +1,25%. Ηπιότερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στην περιφέρεια, με τον FTSE MIB στην Ιταλία να καταγράφει άνοδο 0,88%, και τον ισπανικό IBEX 35 να ενισχύεται 0,38%.

Εχθές, το ράλι στην υψηλή τεχνολογία που μοιάζει ασταμάτητο οδήγησε σε νέα ιστορικά υψηλά τόσο τον S&P 500 όσο και τον Nasdaq, έπειτα από τον καλύτερο Αύγουστο από το 1980. Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 216 μονάδες ή 0,8%, με τον S&P 500 να εμφανίζει την ίδια ακριβώς άνοδο, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε 1,4% υψηλότερα. Ηγέτης των τεχνολογικών μετοχών ήταν η Apple με άνοδο της τάξης του 4%.

Πίσω στην Ευρώπη, ωστόσο, τα μακροοικονομικά στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά. Η οικονομία της ζώνης του ευρώ εμφάνισε τον Αύγουστο αποπληθωρισμό, καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε κατά 0,2% σε ετήσια βάση, κυρίως εξαιτίας της πτώσης στις τιμές ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που ανακοινώθηκαν εχθές. Πρόκειται για το πρώτο αρνητικό πρόσημο από τον Μάιο του 2016, με τους οικονομολόγους να αναμένουν πληθωρισμό 0,2%. 

Σήμερα, τα μεγέθη για τις λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας ήταν επίσης απογοητευτικά, καθώς υποχώρησαν απρόσμενα κατά 0,9% τον Ιούλιο, με τους οικονομολόγους να αναμένουν αύξηση 0,5%. 

Νωρίτερα στην Ασία, οι δείκτες ενισχύθηκαν, παρά τα στοιχεία για την οικονομία της Αυστραλίας, η οποία εισήλθε σε ύφεση έπειτα από 30 χρόνια. Ο αυστραλιανός S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 1,84%, ενώ ο Nikkei έκλεισε στο +0,47%. Μικτά τα πρόσημα στην Κίνα, με τον Shanghai composite στο -0,17%και τον Shenzhen component στο +0,27%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Υψηλή μεταβλητότητα στις αγορές με φόντο Fed, μέταλλα και τεχνολογία

Σε περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας, η Wall Street κινείται πτωτικά ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν κέρδη, με τους επενδυτές να μειώνουν ρίσκο εν μέσω βουτιάς σε μέταλλα και αβεβαιότητας για τη Fed.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Χωρίς φρένο το Χρηματιστήριο: Νέα κέρδη 1,45%, «βλέπει» τις 2.400 μον. ο ΓΔ

Άνοδος 1,45 για Γενικό Δείκτη στις 2.347,23 μονάδες. Νέα μεγάλα κέρδη για τις τράπεζες. Ανοδικό ξέσπασμα για Metlen (+6,73%) που ξεχώρισε μετά από 3 μήνες συσσώρευσης, και μεγάλη ζήτηση για μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κόντρα στις διεθνείς αγορές το ΧΑ, αβεβαιότητα εν αναμονή της Fed

Ανοδικά κινείται το ΧΑ, κόντρα στο κλίμα αβεβαιότητας στις ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις επικείμενες αποφάσεις της Fed. Σε χαμηλό τετραετίας το δολάριο, σε ιστορικά υψηλά ο χρυσός.
Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες απώλειες 0,49% αλλά ανοδική η εβδομάδα στο Χρηματιστήριο

Με απώλειες 0,49% και στις 2.265,13 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Συνεχίστηκαν οι τοποθετήσεις στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τη Motor Oil, με το βλέμμα στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, αλλά και στην Aegean, την Aktor και τη Metlen.