ΓΔ: 2107.88 0.41% Τζίρος: 224.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Διαθέσεις σταθεροποίησης στις ευρωπαϊκές αγορές

Κορονοϊός αλλά και η ομιλία του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στο Τζάκσον Χολ αύριο Πέμπτη στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής.

Ήπια ανοδικές τάσεις επικρατούν στις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με εξαίρεση αυτή της Βρετανίας, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους και στις δηλώσεις που θα πραγματοποιήσει ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ στο Τζακσον Χολ την Πέμπτη. 

Στα θετικά για τις αγορές η επανέναρξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ενώ στα αρνητικά παραμένει η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού ανά την υφήλιο, με το επίκεντρό του να συνεχίζει να είναι οι ΗΠΑ. 

Κέρδη 0,12% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600, με όλους τους κλαδικούς δείκτες να εμφανίζουν θετικό πρόσημο. Στο 0,35% ο γερμανικός DAX 30, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,25%, ενώ 0,14% υψηλότερα κινείται ο γαλλικός CAC 40. Ανοδική πορεία και για τα χρηματιστήρια της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον FTSE MIB να ενισχύεται 0,17% και τον ΙΒΕΧ 35 να κινείται 0,15% υψηλότερα.

Απόλυτη σταθεροποίηση για τα futures της Wall Street με τους τρεις βασικούς δείκτες να εμφανίζουν οριακές μεταβολές. 

«Μεικτή» η εικόνα των ασιατικών αγορών, καθώς ο Nikkei υποχώρησε μόλις 0,03%, με τον Hang Seng να ενισχύεται 0,01% και τον Shanghai Composite να υποχωρεί 1,3%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με καλό τζίρο επανήλθε πάνω από τις 2.100 μονάδες ο ΓΔ

Στις 2.107,88 μονάδες με άνοδο 0,41% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Το road show της Morgan Stanley αφύπνισε αρκετές μετοχές και σήμερα παρατηρήθηκαν επιλεκτικές τοποθετήσεις, οδηγώντας τον Δείκτη ξανά πάνω από τις 2.100 μονάδες.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΔΕΗ δίνουν ώθηση στο ΧΑ, με τον ΓΔ σε ήπια άνοδο

Με ήπια άνοδο κινούνται οι μετοχές στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.106,82 μονάδες (+0,36%) και τζίρο στα 15,77 εκατ. ευρώ, ενώ η αγορά ξεπερνά τις 2.100 μονάδες
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος κόντρα στο διεθνές κλίμα με ώθηση από το road show στο Λονδίνο

Προς το τέλος της συνεδρίασης πύκνωσαν οι εντολές αγοράς, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει υψηλότερα κατά 0,78% και στις 2.099,35 μονάδες. Ισχυρή άνοδο 4% από Motor Oil και ιστορικά υψηλά. Κέρδη πάνω από 3% για Eurobank.