ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:39:10
Φώτο: Pixabay

Μικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,6%, έπειτα από κέρδη 2% την προηγούμενη εβδομάδα, και ο τραπεζικός κλάδος κατά 1,9%, εν μέσω της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα. 

Μικτά τα πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,6%, έπειτα από κέρδη 2% την προηγούμενη εβδομάδα, και τον τραπεζικό κλάδο κατά 1,9%, εν μέσω της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα. 

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε προεδρικά διατάγματα για την απαγόρευση της χρήσης των εφαρμογών WeChat και TikTok στις ΗΠΑ, από τα μέσα του επόμενου μήνα. Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει νέο γύρο κυρώσεων σε 11 αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων η κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, για τον ρόλο της στην «εφαρμογή των πολιτικών του Πεκίνου για καταστολή της ελευθερίας και των δημοκρατικών διαδικασιών». 

Από την πλευρά της η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα το πρωί κυρώσεις σε 11 αξιωματούχους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των γερουσιαστών Μάρκο Ρούμπιο και Τεντ Κρουζ. 

Σε αυτό το κλίμα, ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,12%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,35%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,29%. Ο ιταλικός FTSE MIB κινείται στο +0,3%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 στο +0,68%. 

Στη Wall Street, τα futures του Dow Jones ενισχύονται 0,33%, του S&P 500 0,11%, ενώ του Nasdaq κινούνται πτωτικά 0,08%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Υψηλή μεταβλητότητα στις αγορές με φόντο Fed, μέταλλα και τεχνολογία

Σε περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας, η Wall Street κινείται πτωτικά ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν κέρδη, με τους επενδυτές να μειώνουν ρίσκο εν μέσω βουτιάς σε μέταλλα και αβεβαιότητας για τη Fed.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Χωρίς φρένο το Χρηματιστήριο: Νέα κέρδη 1,45%, «βλέπει» τις 2.400 μον. ο ΓΔ

Άνοδος 1,45 για Γενικό Δείκτη στις 2.347,23 μονάδες. Νέα μεγάλα κέρδη για τις τράπεζες. Ανοδικό ξέσπασμα για Metlen (+6,73%) που ξεχώρισε μετά από 3 μήνες συσσώρευσης, και μεγάλη ζήτηση για μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Κόντρα στις διεθνείς αγορές το ΧΑ, αβεβαιότητα εν αναμονή της Fed

Ανοδικά κινείται το ΧΑ, κόντρα στο κλίμα αβεβαιότητας στις ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις επικείμενες αποφάσεις της Fed. Σε χαμηλό τετραετίας το δολάριο, σε ιστορικά υψηλά ο χρυσός.
Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες απώλειες 0,49% αλλά ανοδική η εβδομάδα στο Χρηματιστήριο

Με απώλειες 0,49% και στις 2.265,13 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Συνεχίστηκαν οι τοποθετήσεις στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τη Motor Oil, με το βλέμμα στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, αλλά και στην Aegean, την Aktor και τη Metlen.