ΓΔ: 2033.23 -1.18% Τζίρος: 184.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Σε ανοδική πορεία τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η βελτίωση των στοιχείων για την κινεζική μεταποίηση ενισχύει τις γερμανικές μετοχές, με την προειδοποίηση της HSBC για την αύξηση των «κόκκινων δανείων» να ρίχνει τον τραπεζικό δείκτη.

Ανεβασμένες εμφανίζονται στο ξεκίνημα της συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τις γερμανικές μετοχές να υπεραποδίδουν χάρη στα βελτιωμένα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα, αλλά η προειδοποίηση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας HSBC για την αύξηση των ‘κόκκινων’ δανείων οδήγησε σε πτώση τις τραπεζικές μετοχές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,49% στις 11:28 ώρα Ελλάδας, με τις μετοχές των εταιριών τεχνολογίας, κατασκευής αυτοκινήτων και πετρελαίου και αερίου να ηγούνται της ανόδου.

Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 1,26% ύστερα από τη δημοσιοποίηση έρευνας που έδειξε ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και σχεδόν μια δεκαετία καθώς βελτιώθηκε η εγχώρια ζήτηση.

Ωστόσο, τα κέρδη ήταν περιορισμένα, καθώς οι αμερικανικοί βουλευτές εμφανίζονται μοιρασμένοι αναφορικά με ένα ακόμα πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας, ενώ διατηρούνται οι ανησυχίες για νέους αυστηρότερους περιορισμούς στην Ευρώπη καθώς αυξάνονται τα κρούσματα COVID-19. Οι τραπεζικές μετοχές δέχθηκαν πιέσεις καθώς η μετοχή της HSBC κατέγραψε πτώση 4,4% .

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Τρίτη ημέρα ανόδου στο ΧΑ, επιστροφή αγοραστών και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας

Ξεπέρασε τις 2.060 μονάδες ο Γενικός Δείκτης που συνεχίζει σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεδρίαση. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Τρ. Κύπρου, Aktor, Viohalco, ΟΤΕ, ΔΕΗ ενώ ξεχώρισε και Coca Cola HBC.
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
ΑΓΟΡΕΣ

Η ανοδική κίνηση των διεθνών αγορών δίνει ώθηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπια άνοδο παρουσιάζουν οι τιμές των μετοχών στην έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, ακολουθώντας την τάση των ευρωπαϊκών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 2.022,25 μονάδες με άνοδο 0,24% και τζίρο 16,99 εκατ. ευρώ.