ΓΔ: 2107.88 0.41% Τζίρος: 224.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Μικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Οι επενδυτές επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα, εν αναμονή των ανακοινώσεων της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed), η οποία δεν αναμένεται να κάνει καμία μεταβολή στην πολιτική της.

Μικτά πρόσημα καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα, εν αναμονή των ανακοινώσεων της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed), η οποία ωστόσο δεν αναμένεται να κάνει καμία μεταβολή ούτε στα επιτόκια ούτε στην τρέχουσα πολιτική της.

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 ενισχύεται οριακά 0,08%. Ο DAX στη Γερμανία υποχωρεί 0,14%, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,27% ενώ ο CAC 40 κινείται στο +0,77%. Απώλειες 0,44% για τον ιταλικό FTSE MIB, πτώση 0,43% για τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35

Στα εταιρικά αποτελέσματα, η Deutsche Bank ανακοίνωσε περιορισμένες καθαρές ζημιές 77 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο, ενώ αύξησε τος προβλέψεις για πιστωτικές απώλειες. Η μετοχή της βρέθηκε να ενισχύεται έως και 1,7%. 

Η Barclays παρουσίασε καθαρά κέρδη 695 εκατ. λιρών για το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ αύξησε τις προβλέωεις της για τις ζημιές που συνδεόνται με την πανδημία. Η μετοχή της υποχωρεί 2,5%.

Στις ΗΠΑ, τα futures κινούνται με ήπια άνοδο μεταξύ 0,06% και 0,42%. Εχθές, ο Dow Jones έκλεισε 205,49 μονάδες χαμηλότερα ή 0,8% στις 26.379,28 μονάδες. Ο Nasdaq υποχώρησε 1,3% στις 10.402,09 μονάδες και ο S&P 500 αποδυναμώθηκε 0,6% για να κλείσει στις 3.218,44 μονάδες.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ παρουσίασε εχθές το πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ύψους 1 τρισ. δολαρίων, το οποίο χαρακτήρισε ως «ένα ειδικά σχεδιασμένο και στοχευμένο» σχέδιο. Ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, οι Δημοκρατικοί επικρίνουν τα όρια του πακέτουσε σχέση με τη δική τους πρόταση των 3 τρισ. δολαρίων που πέρασε στη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Μάιο. 

Παράλληλα, την Τρίτη καταγράφηκαν για δεύτερη ημέρα πάνω από 1.000 θάνατοι, στον βαρύτερο απολογισμό από τα μέσα Μαΐου

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με καλό τζίρο επανήλθε πάνω από τις 2.100 μονάδες ο ΓΔ

Στις 2.107,88 μονάδες με άνοδο 0,41% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Το road show της Morgan Stanley αφύπνισε αρκετές μετοχές και σήμερα παρατηρήθηκαν επιλεκτικές τοποθετήσεις, οδηγώντας τον Δείκτη ξανά πάνω από τις 2.100 μονάδες.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΔΕΗ δίνουν ώθηση στο ΧΑ, με τον ΓΔ σε ήπια άνοδο

Με ήπια άνοδο κινούνται οι μετοχές στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.106,82 μονάδες (+0,36%) και τζίρο στα 15,77 εκατ. ευρώ, ενώ η αγορά ξεπερνά τις 2.100 μονάδες
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος κόντρα στο διεθνές κλίμα με ώθηση από το road show στο Λονδίνο

Προς το τέλος της συνεδρίασης πύκνωσαν οι εντολές αγοράς, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει υψηλότερα κατά 0,78% και στις 2.099,35 μονάδες. Ισχυρή άνοδο 4% από Motor Oil και ιστορικά υψηλά. Κέρδη πάνω από 3% για Eurobank.