ΓΔ: 2144.71 1.25% Τζίρος: 285.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκές αγορές, πτώση άνω του 1% στη Wall

Αν και θετικά, τα στοιχεία για τον PMI δεν κατάφεραν να αλλάξουν το κλίμα, με τον δείκτη διαμορφώνεται σε επίπεδα προ πανδημίας. Στο επίκεντρο παραμένουν οι γεωπολιτικές εντάσεις. «Βουτιά» για τον κλάδο τεχνολογίας.

Με πτώση έως και 2% ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να χάνει 1,7% και τον κλάδο τεχνολογίας να υποχωρεί 3,8%. Ο DAX 30 υποχώρησε 2,02%, ο FTSE 100 1,41% ενώ ο CAC 40 σημείωσε απώλειες 1,54%. Στο -1,85% έκλεισε ο ιταλικός FTSE MIB , πτώση 1,22% για τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35.

Αν και θετικά, τα στοιχεία για τον PMI δεν κατάφεραν να αλλάξουν το κλίμα, με τον δείκτη διαμορφώνεται σε υψηλό 25 μηνών και σε επίπεδα προ πανδημίας, για τον μήνα Ιούλιο, φθάνοντας στο επίπεδο των 54,8 μονάδων από 48,5 που ήταν τον Ιούνιο, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 51,1 μονάδες. 

Παράλληλα, στο μέτωπο του Brexit, Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζουν να αποκλίνουν από μια προοπτική συμφωνίας. Εχθές, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ ανέφερε πως μια συμφωνία δεν είναι δυνατή σε αυτό το στάδιο, ενώ ο κορυφαίος διαπραγματευτής της Βρετανίας Ντέιβιντ Φροστ είπε ότι οι πιθανότητες είναι 50/50 και ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία έως τον Σεπτέμβριο.

Η μετοχή της Centrica ενισχύθηκε 16%, έπειτα από τη συμφωνία πώλησης των δραστηριοτήτων της αμερικανικής Direct Energy έναντι 3 δισ. λιρών (3,8 δισ. δολάρια) στην NRG Energy. 

Οι γεωπολιτικές εντάσεις παρέμειναν στο προσκήνιο, καθώς η κυβέρνηση της Κίνας διέταξε το κλείσιμο του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στην πόλη Τσενγκντού, τρεις ημέρες μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να κλείσει το κινεζικό προξενείο στο Χιούστον.

Στη Wall Street, ο Dow υποχωρεί 210 μονάδες ή 0,79%, ενώ ο S&P 500 χάνει 1,05%, Απώλειες 1,56% για τον Nasdaq, καθώς ο τεχνολογικός κλάδος εμφανίζει σημαντική πτώση, ενώ οι διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας δεν δείχνουν σημάδια προόδου. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι σε ΧΑ και διεθνείς αγορές εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν

Σε ανοδικούς ρυθμούς κινούνται οι διεθνείς αγορές, εν αναμονή της λήξης του τελεσίγραφου που έχει θέσει στο Ιράν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ. Υπεραποδίδει το ΧΑ με κέρδη 1,91% στις 2.158,75 μονάδες.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αγορές σε επιφυλακή εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ

Οι αγορές κινούνται με επιφυλακτικότητα ενόψει της λήξης του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν. To πετρέλαιο παραμένει πάνω από τα 110 δολάρια καθώς κυριαρχούν οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό της αγοράς.
Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Σε τεντωμένο σχοινί οι διεθνείς αγορές, αντοχές από ΧΑ μετά τις δηλώσεις Τράμπ

Σε καθεστώς νευρικότητας οι αγορές μετά τις δηλώσεις Τραμπ, και το πετρέλαιο να πραγματοποιεί άλμα πάνω από τα 100 δολάρια. Το ΧΑ δείχνει σχετική αντοχή υποχωρώντας κατά 0,26% στις 2.124,62 μονάδες.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Οι δηλώσεις Τραμπ επαναφέρουν τις πιέσεις στις αγορές

Νέες πιέσεις στις αγορές φέρνουν οι δηλώσεις Τραμπ για κλιμάκωση των επιθέσεων στο Ιράν. Υποχωρούν τα futures σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ πετρέλαιο και φυσικό αέριο πραγματοποιούν άλμα, εντείνοντας την ανησυχία των επενδυτών.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ράλι στις αγορές με φόντο το τέλος του πολέμου στο Ιράν

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις αγορές και πτώση των τιμών πετρελαίου φέρνουν οι προσδοκίες για λήξη του πολέμου στο Ιράν. Στο επίκεντρο και η αναβάθμιση στις ανεπτυγμένες αγορές για το ΧΑ από την MSCI.