ΓΔ: 2144.71 1.25% Τζίρος: 285.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Κέρδη στην Ευρώπη με την προσοχή σε εταιρικά μεγέθη

Θετικά εταιρικά μεγέθη αλλά και η ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία τον Αύγουστο, στηρίζει την ανοδική διάθεση στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να αγνοούν την ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας και να επικεντρώνονται στις ενθαρρυντικές ανακοινώσεις για τις οικονομικές τους επιδόσεις από την Unilever και τη Daimler.

Η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας κλιμακώθηκε εκ νέου, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να κλείσει το Προξενείο της Κίνας στο Χιούστον, υποστηρίζοντας ότι αποτελούσε «έδρα» Κινέζων χάκερς οι οποίοι είχαν στόχο να καταστρέψουν τα ηλεκτρονικά συστήματα αμερικανικών εταιρειών. 

Παρά ταύτα οι επενδυτές μοιάζουν, προς το παρόν, να μην «τρομάζουν» από αυτές τις κινήσεις, ενώ πέραν των οικονομικών μεγεθών στρέφουν την προσοχή τους και σε θετικά μακροοικονομικά δεδομένα, μετά την ανακοίνωση της καλής πορείας του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης GfK στη Γερμανία, ο οποίος διαμορφώθηκε στο -0,3 για τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα άγγιζε το -5.

Κέρδη 0,35% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600, με την αυτοκινητοβιομηχανία να ακολουθεί την καλύτερη πορεία, καθώς ο αντίστοιχος κλαδικός δείκτης ενισχύεται άνω του 2,5%. Στο +0,68% ο DAX 30, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,66% και τον CAC 40 να κινείται 0,64% υψηλότερα. Οριακές απώλειες -0,06% για τον ιταλικό FTSE MIΒ, ενώ κέρδη της τάξης του 0,35% σημειώνει ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35.

Η μετοχή της Unilever κατέγραψε άλμα 6,4% καθώς ο κολοσσός των καταναλωτικών προϊόντων ανακοίνωσε πωλήσεις για το δεύτερο τρίμηνο που μειώθηκαν πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο λόγω των ισχυρών επιδόσεων στη Βόρεια Αμερική.

Η μετοχή της γερμανικής Daimler σημείωσε άλμα 5,4% αφού ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) στη βασική της μονάδα Mercedes-Benz Cars & Vans το 2020 αναμένεται να είναι πάνω από τα επίπεδα της προηγούμενης χρήσης.

Εκ νέου «μεικτή» η εικόνα για τις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να υποχωρεί 0,58%, τον Shanghai Composite να αποδυναμώνεται 0,24%, ενώ κέρδη της τάξης του 0,78% σημείωσε ο Hang Seng.

Σε θετική πορεία κινούνται τα futures της Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να ενισχύονται από 0,4% έως και 0,9%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι σε ΧΑ και διεθνείς αγορές εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν

Σε ανοδικούς ρυθμούς κινούνται οι διεθνείς αγορές, εν αναμονή της λήξης του τελεσίγραφου που έχει θέσει στο Ιράν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ. Υπεραποδίδει το ΧΑ με κέρδη 1,91% στις 2.158,75 μονάδες.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Oριακή άνοδος με φόντο τη νέα ένταση στη Μέση Ανατολή λόγω Ιράν

Οι ευρωπαϊκές μετοχές άνοιξαν σχεδόν αμετάβλητες, με τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και το τελεσίγραφο Τραμπ προς το Ιράν να κρατούν επιφυλακτικούς τους επενδυτές ξανά.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αγορές σε επιφυλακή εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ

Οι αγορές κινούνται με επιφυλακτικότητα ενόψει της λήξης του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν. To πετρέλαιο παραμένει πάνω από τα 110 δολάρια καθώς κυριαρχούν οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό της αγοράς.
Άγαλμα Ελευθερίας, Wall Street
ΔΙΕΘΝΗ

Υποχωρούν Γουόλ Στριτ και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το διάγγελμα Τραμπ

Σε μεγάλη πτώση βρέθηκαν σήμερα τα διεθνή χρηματιστήρια, με τη Wall Street και τις ευρωπαϊκές αγορές να καταγράφουν σημαντικές απώλειες, μετά τις νέες κινήσεις του Τραμπ για το Ιράν και ενόψει του καθολικού Πάσχα.