ΓΔ: 2144.71 1.25% Τζίρος: 285.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χρηματιστήριο
Φωτο: Shutterstock

Πτώση στο άνοιγμα για τις ευρωαγορές φέρνει η αύξηση των κρουσμάτων

Εντείνεται η ανησυχία των επενδυτών για την οικονομική καθώς η πανδημία δείχνει να συνεχίζει ακάθεκτη με τα κρούσματα να αυξάνονται σε όλο τον κόσμο.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές παρέτειναν σήμερα τις απώλειές τους για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, λόγω των ανησυχιών ότι η οικονομική ανάκαμψη ίσως ξεθυμάνει καθώς συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού σε όλο τον κόσμο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,4% στις 10:14 ώρα Ελλάδας, με τις μετοχές των εταιριών ενέργειας να υποχωρούν κατά 1,4% καθώς οι τιμές πετρελαίου μειώθηκαν λόγω ανησυχιών για τη ζήτηση για καύσιμα.

Άλλοι κλάδοι που επηρεάζονται από την πορεία της οικονομίας, όπως των εταιριών εξόρυξης, των ασφαλιστικών εταιριών και των τραπεζών, σημείωσαν νωρίτερα πτώση μεταξύ 0,8% και 1%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,05% και διαμορφώνεται στα 1,1277 δολάρια.

Το ευρώ βρίσκεται στα 120,492 γεν, στο 0,8957 με τη στερλίνα και στο 1,0625 με το ελβετικό φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,36% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 106,836 γεν. Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση 0,10% και διαμορφώνεται στα 1,2591 δολάρια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι σε ΧΑ και διεθνείς αγορές εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν

Σε ανοδικούς ρυθμούς κινούνται οι διεθνείς αγορές, εν αναμονή της λήξης του τελεσίγραφου που έχει θέσει στο Ιράν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ. Υπεραποδίδει το ΧΑ με κέρδη 1,91% στις 2.158,75 μονάδες.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Oριακή άνοδος με φόντο τη νέα ένταση στη Μέση Ανατολή λόγω Ιράν

Οι ευρωπαϊκές μετοχές άνοιξαν σχεδόν αμετάβλητες, με τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και το τελεσίγραφο Τραμπ προς το Ιράν να κρατούν επιφυλακτικούς τους επενδυτές ξανά.
Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αγορές σε επιφυλακή εν αναμονή του τελεσίγραφου Τραμπ

Οι αγορές κινούνται με επιφυλακτικότητα ενόψει της λήξης του τελεσίγραφου Τραμπ στο Ιράν. To πετρέλαιο παραμένει πάνω από τα 110 δολάρια καθώς κυριαρχούν οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό της αγοράς.
Άγαλμα Ελευθερίας, Wall Street
ΔΙΕΘΝΗ

Υποχωρούν Γουόλ Στριτ και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το διάγγελμα Τραμπ

Σε μεγάλη πτώση βρέθηκαν σήμερα τα διεθνή χρηματιστήρια, με τη Wall Street και τις ευρωπαϊκές αγορές να καταγράφουν σημαντικές απώλειες, μετά τις νέες κινήσεις του Τραμπ για το Ιράν και ενόψει του καθολικού Πάσχα.