ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Πτωτικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές 

Νέα ήπια διόρθωση στις ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή της έναρξης ανακοίνωσης εταιρικών μεγεθών α' εξαμήνου αλλά και με την προσοχή σταθερά στις εξελίξεις της πανδημίας.

Πιέσεις αν και αρκετά ελεγχόμενες ασκούνται στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την έναρξη ανακοίνωσης εταιρικών μεγεθών α' εξαμήνου, συνεχίζοντας να παρακολουθούν τις εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας. 

Παράλληλα κάποιες ανησυχίες φαίνεται να προκαλεί συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ στους «Financial Times» στην οποία άφησε να εννοηθεί ότι η ΕΚΤ δεν προτίθεται, για κάποιο διάστημα, να αλλάξει την πολιτική της, με σαφή υπόνοια ότι δεν θα προχωρήσει, τουλάχιστον άμεσα, σε μία νέα αύξηση του ύψους των κεφαλαίων που «ρίχνει» στις αγορές. 

Σαφώς η νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά κυρίως στις ΗΠΑ δεν αφήνει τους επενδυτές να... ησυχάσουν ούτε να ξεχάσουν τους φόβους για πιθανό δεύτερο κύμα της πανδημίας και φυσικά επιβολή lockdows. 

Πτώση 0,37% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600, με τον DAX 30 να υποχωρεί 0,42%, τον FTSE 100 να εμφανίζει απώλειες 0,27% και τον CAC 40 να βρίσκεται στο -0,4%. Οριακή αποδυνάμωση κατά -0,02% για τον FTSE MIB, ενώ ισχυρές πιέσεις με πτώση 1,3% εμφανίζει ο ΙΒΕΧ 35.

Ήπια θετική κίνηση εμφανίζουν τα futures της Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να ενισχύονται μεταξύ 0,1% και 0,3%. 

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να υποχωρεί 0,78% ενώ αντίθετα θετική ήταν η εικόνα για Hang Seng και Shanghai Composite, οι οποίοι ενισχύθηκαν 0,6% και 1,7% αντίστοιχα.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στις ευρωπαϊκές μετοχές με πιέσεις στον κλάδο τεχνητής νοημοσύνης

Απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον δείκτη STOXX 600 να υποχωρεί κατά 0,1% στις 638,27 μονάδες, επηρεασμένες από τη διεθνή πτώση των μετοχών τεχνητής νοημοσύνης, κυρίως σε Ασία και Wall Street.
Οθόνη χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη των συναλλαγών

Με πτώση άνοιξαν οι ευρωπαϊκές μετοχές λόγω ανησυχιών για τις συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ. Ο δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 0,3% στις 639,64 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός κλάδος έμεινε στάσιμος και η ASML έχασε 1,1%.